tirsdag den 9. september 2014

Og så var de 5

- fra Litteratursiden

Fem forfattere shortlistet til debutantpris

 
 
Kvaliteten af debutantværker det seneste år er overvældende høj. Derfor shortlister juryen for Munch-Christensens Kulturlegat i år de fem mest talentfulde værker inden prisuddelingen.
Feltet af debutanter er utroligt stærkt i år, og det er ekstra svært at udpege bare to blandt de mange gode værker, der er udkommet mellem 1. august 2013 og 1. august 2014 og nomineret til årets debutantpris. Derfor nominerer juryen nu fem forfattere, som alle har udgivet en bemærkelsesværdig og original debut.
De fem shortlistede forfattere er i alfabetisk rækkefølge:
Signe Gjessing : Ud i det uløse
Yahya Hassan: Yahya Hassan
Ninette Larsen: Hybrid
Lea Marie Løppenthin: Nervernes adresse
Jakob Skyggebjerg: Vor tids helt
Prisoverrækkelse den 26. september
Der er spænding til det sidste om hvilke to forfattere, der hver modtager prisen på 50.000 kr. til prisoverrækkelsen den 26. september. Prismodtagerne offentliggøres samme dag.
Ved prisfesten kan man ud over juryen møde én af de tidligere modtagere af prisen, Theis Ørntoft, som vil læse op af sin nye anmelderroste digtsamling Digte 2014. Prisen uddeles til yngre danske forfattere, der har haft en lovende debut, og ud over Ørntoft har forfattere som Kim Leine, Maja Lee Langvad og Asta Olivia Nordenhof modtaget boghandlerparret Munch-Christensens Kulturlegat.
I de sidste par år har Litteratursiden været partner i prisen, der med 2 x 50.000 kr. er Danmarks største debutantpris. Som en del af partnerskabet sætter Litteratursiden hvert år i september gennem et stort tema fokus på tendenserne hos de nye forfatterstemmer og peger på de mest talentfulde debutanter. Udvalget af værker i temaet sker dog uafhængigt af prisen.
Eksponering af debuanter og prisvinderne på Litteratursiden
Debutanterne er med til at skabe et rigt og mangfoldigt bogmarked nu og i fremtiden. Som bibliotekernes litteratursite sætter vi en ære i at eksponere debutanter med henblik på at synliggøre det litterære vækstlag. Derfor vil vi på Litteratursiden også fremover præsentere flere debutværker.
Her på redaktionen glæder vi os til prisoverrækkelsen og vil naturligvis rapportere fra den på Litteratursiden. Sidst på dagen den 26. september vil det fremgå af sitet, hvem juryen har udpeget som dette års to mest lovende debutanter. Desuden bliver Lars Bukdahls og Anne-Marie Mais taler til de to prisvindere også publiceret på Litteratursiden. Alle er velkomne til prisfesten på Vejle Bibliotek den 26. september kl. 15.
FAKTA OM BODIL OG JØRGEN MUNCH-CHRISTENSENS KULTURLEGAT
 Legatet blev stiftet efter Vejles tidligere landskendte boghandlerpar Bodil og Jørgen Munch-Christensen. Prisen uddeles én gang årligt til en yngre dansk forfatter, der har haft en lovende debut inden for det seneste år. Prisen blev uddelt første gang i 2006. Juryen består af litteraturprofessor Anne-Marie Mai, litteraturkritiker Lars Bukdahl, fondsbestyrer Mogens Thyssen, chefredaktør for Litteratursiden, Lise Vandborg og bibliotekarerne Joan Høeg og Else Zakarias fra Vejle Bibliotek.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar