fredag den 7. marts 2014

The Devil You Know!

Denne nyhed tikkede pludselig ind:

Anna Libak bliver Berlingskes nye udlandsredaktør

1. maj tiltræder Anna Libak, som tidligere har været udenrigsredaktør på Weekendavisen og Berlingskes korrespondent i Rusland, i stillingen som udlandsredaktør på Berlingske.
Berlingskes kommende udlandsredaktør er Anna Libak, der kommer fra en stilling som litteraturredaktør og ansvarlig for Weekendavisens bogtillæg gennem de seneste fem år.
Det er dog udenrigsstoffet, der har præget store dele af Anna Libaks hidtidige karriere, som det vil være mange af Berlingskes læsere bekendt. Hun er uddannet cand.mag. i samfundsfag og russisk og har en sprogofficeruddannelse i russisk fra forsvaret. Hun har i en periode været udenrigsredaktør på Weekendavisen, og hun var Berlingskes korrespondent i Rusland i årene 1999-2003, et job hun i en omskiftelig og dramatisk periode i russisk historie med bl.a. Vladimir Putins tiltræden og krigen i Tjetjenien bestred med stor gennemslagskraft, personlighed og troværdighed. I en grad, så hun i 2003 modtog Den Berlingske Fonds store journalistpris.
Anna Libak har, siden hun forlod Berlingske i 2003, bevaret sit engagement for det internationale, dels på Weekendavisen, dels i foredrag og som kommentator. Hun sidder desuden i bestyrelsen og forretningsudvalget i Udenrigspolitisk Selskab.
Libak tiltræder jobbet som udlandsredaktør 1. maj.

- og så vidt jeg kan forstå, så ingen det komme på WA (undtagen de største sladdertanter), og derfor er der umiddelbart ingen, der står klar til at tage over, OG DET ER MEGET MEGET UHYGGELIGT! Jeg vil hverken nævne navne, jeg kunne håbe på, eller navne, jeg frygter (og som allerede er blevet nævnt, af sladdertanter ....... SÅ UHYGGELIGT!) af frygt for at jinxe på den ene eller den anden led. Anna startede jeg med at slås helt vildt og inderligt med (om først og fremmest parenteser - det var ligesom en rocker (hun er ansvarlig for mit rockerboganmelderi) der skal have fjernet sine bande-tatoveringer), men vi arbejdede os frem til en kantet, men gensidig respektfuld tango af et samarbejde, hvor hun jo så bare til syvende og sidst fører og bestemmer, ærgerligt og rimeligt nok - 3 gode redaktørkvaliteter: Hun er til at stole på, hun husker og bringer (så godt som) alle tekster, hun bliver aldrig fornærmet: man kan rase og himle og besværge så tosset man vil, og nogle gange får man faktisk ret (og måske endda de bøger, man gerne vil anmelde); hun fik ideen til Ib-aprilsnarren og opgraderede Bet-dækningen. Hun er djævlen, jeg kender, og derfor er det meget UUUUUUUUUUUUUUUUUUhyggeligt ikke at vide, hvem der bliver hendes afløser. U!

2 kommentarer:

 1. Et Navn Jes Stein træder ind ad døren med et smil på læben...
  about an hour ago · Like · 1

  Lars Bukdahl Jeg ser så mange frygtindgydende Cheshire-smil for mig lige, og det er ikke det uhyggeligste!
  about an hour ago · Like · 1

  Lars Bukdahl lige NU!
  about an hour ago · Like · 1

  Lars Bukdahl the DEVIL you know - hedder det
  about an hour ago · Like · 1

  Caspar Eric hmmm.... spændt/nervøs lidt ligesom at sidde i en vindueskarm med vinduet åbent og ryge
  about an hour ago · Unlike · 3

  Noa Kjærsgaard Hansen Michael Laudrup!
  about an hour ago · Unlike · 4

  SvarSlet
 2. Fru udenrigsredaktør er øjensynligt blevet tyve år yngre med nyudnævnelsen. Næste gang hun forfremmes, går hun i frø.

  SvarSlet