tirsdag den 5. november 2013

Præmiepurker

God smag og dømmekraft hos Statens Kunstfonds litterære udvalg her på falderebet (til et nyt udvalg foreløbig inkl. Peter Adolphsen og Anne Lise Mastrand-Jørgensen, tillidsvækkende nok):

Produktionspræmier på 75.000

til Niels Frank for Nellies Bog:

(...) Nellie er sprog. Og det folder sig ud i sin egen logik og sin søgen efter sig selv og en sammenhæng og svar på alt det, vi ikke forstår. Nellies bog skiller sig ud som en langsomt forundrende fortælling, hvis tone sætter sig i én på en måde, så man tager sig selv i at gå og tænke nelliesk længe efter endt læsning: ”Tak , som bydder. Osvider.”
 

 og til Peter Adolphsen for 9 år efter Loopet:

(....) År 9 efter loopet er en overraskende, morsom, velskrevet og begavet kortroman. Det er lidt af en præstation at lave sci-fi der er blottet for denne genres ofte omstændelige beskrivelser af de særlige vilkår, der gør sig gældende i denne den ondeste af alle onde verdener. Ingen trættende detaljer her. Men syrede fantasier og fabuleringer, der er sat i system og fortalt med køligt pedanteri og stort overskud.

Og Laus Strandby Nielsen indstillet til Det Livsvarige:

(...) Poul Borum karakteriserede Laus Strandby Nielsen som "en af vore mest fremragende og mest ubemærkede digtere."
Statens Kunstfonds Litteraturudvalg kan kun erklære sig enigt, og indstiller hermed, med stor glæde, Laus Strandby Nielsen til den livsvarige ydelse i håbet om at dette kan medvirke til at ændre på den sidste del af den karakteristik.
Og vi vil tillade os at slutte af med endnu et citat, fra den seneste bog, Hvis der ikke er sandstorme, så er der sikkert noget andet:

IDYL
Nu skal det være. Gode gamle nu. Mens katten sover, og
musene gnaver i de elektriske ledninger. Før det lysvågne
dybe vand bliver til en søvnløs vandpyt. Mens baggrunden
stadig holder sig i baggrunden, og der er fred og ro i
fryseren.

- og her et billede af den blufærdige, rutinemæssigt sublime Laus:

1 kommentar: