fredag den 25. oktober 2013

Red bøgerne! og HÆFTERNE OG F E U I L L E T O N E R N E!
RED BØGERNE! Hovedbiblioteket er gået amok i bogkassering - det kan vi ikke forhindre, men jeg kan opfordre alle mine medbogelskere til at kigge forbi fra tirsdag i næste uge og købe nogle af bøgerne for en lille mønt - der skulle være masser af bøger fx om kunst, livet, fugle, geologi, mere kunst og selvfølgelig en masse fiktion.
'

8 kommentarer:

 1. Åh! Lea! Hvis du finder mere af den slags, I want!

  SvarSlet
 2. Hvilket hovedbibliotek taler Lea om?

  SvarSlet
  Svar
  1. http://lmgtfy.com/?q=lea+fl%C3%B8e+christensen+hovedbiblioteket

   Slet
  2. Københavns Hovedbibliotek har et eksemplar stående af etbinds-udgaven fra 1991 og to eksemplarer af bind 8 fra den oprindelige serie. De biblioteker der ligger inde med den samlede serie af de oprindelige (8) Feuilletonhæfter kan tælles på 2-3 fingre.

   Slet
  3. Det mystiske er at Lea vedhæfter et billede af forsiden på Bind 5, som KKB ifølge bibliotek.dk ikke burde ligge inde med. Måske skal svaret på gåden findes i en katalogiserings-fejl. Måske har katalogisatoren i sin tid tildelt hele serien titlen: Feuilleton. Bind 8 : Strangers in the night. Måske ligger KKB derfor (ganske imponerende i så fald) inde med to eksemplarer af den komplette 8-binds serie. Men 8 gange 2 giver 16 og Lea taler om 14 stk. (?) Hmm, afmystificeringen er ikke tilendebragt..

   Slet
 3. Hør nu. Bibliotekerne er ikke forretninger. Det er fuldstændig lige gyldigt, hvad materialerne er værd i kroner og ører. I virkeligheden synes jeg, at det er vildt fedt, at man ikke skeler til markedsværdi, men kun til brugsværdi på bibliotekerne. Der er ikke tusind mennesker, som står i kø for låne lige den bog, ergo sælger man den for en symbolsk mønt. Fint med mig.

  Man kan finde masser af ting på bibliotekerne - også musik - som sikkert ville koste en guldgrube ude på markedet. Og man kan få dem med hjem og bruge dem og glæde sig over dem, selvom man er ludfattig. Dejligt. Det er derfor vi skal skønne på vores biblioteker.

  SvarSlet
 4. minder mig om hedengangne Clausens boghandel i Århus. Der blev der af og til holdt rest-udsalg. Så kunne man i en afkrog af boghandelen, som til anledningen var gjort tilgængelig, finde gamle ex af alt muligt. Når man så kom hen med et sådant fund til Clausen ved disken - så kiggede han på indersiden af bogomslaget, hvad der var skrevet med blyant. Det kunne jo være skrevet for flere årtier siden. Og så fik man bogen til den oprindelige pris. Således kunne f.eks For en person med verbale pupiller sælges for 11.75 (husker ikke den eksakte pris - men det var i det lag...).


  SvarSlet
 5. De sælges for 1500 kr. pr. styk(!) på Antikvariat.net. Genoptrykket sælges for 400!

  SvarSlet