lørdag den 26. oktober 2013

Rasmus er AF GUMMI og i Ringkøbing

Rasmus Halling Nielsen, som vi om lidt (i skrivende nu - publicerende nu er nok først senere) skal høre læse op, har nye tekster med i Skriftserie for ny dansk litteratur # 2 eller rettere FOTOGRAFIER af nye tekster (med Claus Carstensen-link, iflg. den indledende ikke-foto-tekst) i et hjemmelavet hæfte eller skudt ind i en bog, måske det Tvillingerne-bind, han læste fra på Roskilde 2012 - og så har det svenske net-forlag sverigesstorstaforlag udsendt en reel ny Halling-bog, dejligt besværligt og uden påviselig grund betitlet EN KAKAO I KØLESKABET HAR ANDREASNAVN SKREVET OVERALT / allervenligste invitation, - og nu er det lørdag morgen, og jeg har prøvet at skrive notater til et oplæg om de nye digtere, og især (NOGLE AF) disse af HOJ såkaldte hjernedigtere, der virkelig er en meget tvivlsom gruppering, som befindende sig mellem GRID og SPRAWL, og i aften læste de alle sammen op, undtagen PCW, der var syg, og Rasmus læste op af et nyt manus med tekst på A3-ark (og Chresten Forsoms bidrag til antologien, som han (kun lettere besværet - ligesom Rasmus) læste op, er også determineret af ark-størrelser, mindre og mindre og mindre og mingeleret ind i en skrivemaskine), nå, men den bog på nettet af Rasmus er skiftevis distræt og melankolsk, speedet og rasende, og her smædes nogen eller noget som GUMMI (og måske faktisk noget faktisk GUMMI) - og hov! i copypastingen fra pdf'en tilsættes der udråbstegn! de skal ikke være det, men det er vel faktisk en meget Hallingsk rundhyl-støj og passer egentlig ret god ttil udladningen :

Fuck! dig! dit! sammentyggede! gummi! hvor! jeg!ber! du! aldrig! nedbrydes! i! naturen! men! må! bestå! af! dit! gummimateriale! altid:! leve! i! det! i! en! mørk! skov! uden! telefon! eller! internet! –! kningsløse! områder! for! telefonbranchen! –! gummiet! ligger! gummi!o g! i! det! al! din! sjæls! kvaler! evigt! for! helvede! hvor! håber! jeg! det! ene! hof! du! holder! er! myrer! der! gnaver! af! dit! gummihylster! så! smerten! vil! ligge! som! søm! ind! under! blødeste! hud! under! negle! blød! din! hattenar! blød! og! bliv! påført! skader! i! det! hele! store! forkromede! gyldne! gummi! rillet! efter! rille! rillet! efter! helvedes! grill! åh! alt! det! er! digtets! temperament! og! jeg!
drømmer! kun! om! en! lille! ting,! KAN! INGEN! FORSTÅ! jo! KAN! NOGEN! FORSTÅ! jo

Og tilfældigvis er jeg i gang med at læse en NY rockerbog, En forfærdelig mand, af Lars Jensen, der stod bag den legendariske GUMMIgedsflugt fra Vridløselille, et klip: 

Det var ... som i en tegnefilm. Tiden gik langsommere, hver detalje står stadig tydeligere for mig den dag i dag. Ringmuren bulede ind ad, soom om den var lavet af gummi, lydene omkring mig forsvandt og det hele forekom ganske surrealistisk. Et langt magisk øjeblik. Og så, med ét, var alt virkelig igen. realtid. Larmende, lugtende, støvende. En lund sommerdag i Vridløselille eksploderede muren simpelthen og alt blev kaos. Jeg satte i fuld sprint hen mod støvskyen, hvor jeg kunne se omridset af en gigantisk gummiged, der holdt halvvejs inde i fængselsgården. Ved siden af mig spurtede en fængselsbetjent, og mens jeg løb, spekulerede jeg på, hvad han mon egentlig ville gøre nu. Var der et eller andet sted i deres regelsamlinger anvisninger for, hvordan ansatte og indsatte skulle forholde sig til en gummiged i ringmuren. 

Og så skal Yahya Hassan ikke tro, at han er den eneste, der skriver poesi MED STORE FORURETTEDE BOGSTAVER (spændende, om udråbstegnene springer frem igen - det gjorde de ikke!?):
 

BETRAGT DETTE LILLE SLÆB. BETRAGT SOM
TRAILERSTIL JEG HAR SET MIN FAIR DEL AF
TRAILERE PÅ DISSE KANTER! SOCIALISTISKE
TALENDE RØVHULLER SMØR MERE SMØR MØRE
STYKKER KALKUNFORMEDE SOYAANRETNINGER
FUCKÆSTETISK FUCK DIG ÆSTETISER DIT
DIRRENDE MUNDSLÆB TRAILERSTILET OG
ALLEREDE DØDSKØRT TIL GRUNDEN
JEG VIL GERNE ALDRIG SMIDE NOGET UD!
+ JEG VIL GERNE ALDRIG SMIDE NOGET UD
+
!JEG VIL GERNE ALDRIG SMIDE NOGET UD = /EN
RKELIG ARABESK BITTER CHOKERET HÆNGER
UD / VI HAR ALLE VERDENS 42% DYRE LANDE END
ANDRE FOR TURISTERNE, VI SMÅ STJERNEOASER;
ALLE ØDELAGTE

4 kommentarer:

 1. Og hvor er det dog bare ærgerligt at sidde herhjemme med sin ustabile mave og gå glip af det hele. Åh!

  SvarSlet
 2. Anonyme alkoholikere synes godt om denne blogpost!

  SvarSlet
 3. Rasmus Halling Nielsen
  Jeg gentager måske mig selv fra sidst jeg var i Vestjylland: Rummet minder utroligt meget om psykiatrisk afdeling. Det er så tilpas hvidt og sparsomt indrettet. Det er næsten som om ingen bor her og heller ikke mig, sengen er hvid. Hver dag får vi god mad og kaffe, det går efter en plan (TAK). Der ringes med en klokke. Jeg kunne godt bo her og fryse på fødderne. Og sidde og sidde og hører mit hjerte grine som en lykkelig bøf — at Vestjyllands Højskole.
  Unlike · · Share · 10 hours ago in Ringkøbing, Ringkobing ·

  SvarSlet
 4. Rasmus Halling Nielsen:
  okay så blev det ikke til noget med det oplæsning. Så søger jeg på Bergliot Heinesen fordi jeg finder det vigtigt – pludselig får jeg porno med kyrillisk slogans malede hen over. Virkelig mange tak — feeling lost.

  SvarSlet