onsdag den 15. april 2015

Et til digt til dronningen

De krydsede bækken til hest fortæl mig DET
De købte 20 Karelia* og en dåse bønner sig DET
De kom forbi et tårn et vandtårn en busk og en dynge våde sten jeg vil høre om DET
De sagde ikke noget De sang De var alene hold mund med DET
De gik to skridt frem og 15 skridt frem og stod så her i solen det er DET jeg vil vide
De brugte Deres sidste kræfter på at nå frem hertil De er meget træt ikke min sag DAV,
Deres Majestæt!

* i orginalen: 20 Snow Flake:

Billedresultat for snow flake cigaretter

1 kommentar:

 1. Dronningen Margrethe har en helt speciel smag, når det gælder cigaretter. Majestæten er ikke til det lette, menthol, parfumerede eller cigaretter med filter. Når hun tager et sug, så er det virkelig røg som kommer helt ned og kan mærkes i lungerne.

  Hun foretrækker den ægte, stærke vare, og har kastet sin kærlighed på den græske "fattigmands-cigaret" Karelia, Agrinou.

  En virkelig stærk cigaret som får Cecil, Look og Kings til at fremstå som lette cigaretter.

  Karelia, Agrinou kan fås overalt i Grækenland, men ikke i så mange andre lande. Dernede koster cigaretten omkring 12-15 kr. I Danmark koster den 36 kr. for 20 stk. uden filter.

  "Vi sælger omkring 40 forskellige slags cigaretmærker. Karelia, Agrinou hører til blandt de stærkeste. Ikke hvad angår nikotin eller tjære. Det er smagen der er stærk. Cigaretten er med ren orientalsk tobak, ren og fyldig. Oval, uden filter," siger Vagn Christensen, butikschef, W.Ø.Larsen, København. W.Ø.Larsen er kongelig hofleverandør.

  Vagn Christensen vil ikke sætte tal på, hvor mange cigaretter Dronningen køber, men siger, at hun nok er den største kunde på dette helt specielle mærke.

  "Jeg synes ikke, der er nogen snobeffekt. Måske har en, dame som har set Dronningen ryge, fået lyst til også at prøve denne cigaret, men generelt er der ikke mange, som ved, hvilket mærke Dronningen ryger.

  Vi har dog nogle andre kunder som også ryger Karelia," siger Vagn Christensen.

  Det menes der sælges omkring 10.000 Karelia, Agrinou i Danmark, men cigaretten er ikke så almene kendt, at den kan købes i almindelige forretninger, kiosker, supermarkeder o.s.v.

  Dronningens cigaretter fremstillet på en stor og fuldt moderne cigaretfabrik i den lille søvnige provinsby Kalamata på halvøen Peloppones i det sydlige Grækenland, tre-fire timers kørsel fra Athen.

  Karelia er navnet på Dronningens græske cigaret. Agrinou navnet på selve tobakken, der kommer fra et af de mest kendte cigaretdistrikter i midten af Grækenland.

  Dronningen deler smag med tusinde andre i Grækenland. Karelia, Agrinou er en typisk cigaret for underklassen, arbejdere og håndværkere.

  En meget kras cigaret, som virkelig hænger i tøj og gardiner bagefter.

  I 50'erne og 60'erne var det den mest populære cigaret i Grækenland. Nu er den på vej ned, fordi Karelia også sælges med filter, og fordi der er gået mode i at ryge udenlandske cigaretter i Grækenland.

  Danmark er det eneste land i verden uden for Grækenland, hvor Karelia, Agrinou specielt importeres og kan købes.

  Som noget ret enestående har der været arrangeret udflugter for charterturister til Dronningens cigaretfabrik i Grækenland.

  "Det var en kanonsucces. Folk var rundt på fabrikken og hvordan cagaretterne blev lavet. Der var smagsprøver bl.a. af Dronningens cigaret, og mange købte Karelia med hjem som souvenir for at kunne byde gæster i hjemmet," siger Stig Elling, salgsdirektør, Star Tour.

  "Desværre måtte vi holde op med udflugterne til cigaretfabrikken, fordi turiststrømmen gik væk fra Athen og Peloppones. Men begynder vi igen til det sydlige Grækenland starter vi helt klart udflugter til cigaretfabrikken igen."

  Det er ikke alene dronning Margrethe som køber Karelia. Ingen borgmester eller direktør for en virksomhed med respekt for sig selv vil undlade at købe Dronningens favoritsmøg, hvis hun skal på besøg.

  SvarSlet