onsdag den 1. april 2015

Realiser naragtigheden, L&R

Den sløjeste aprilsnar foreløbig er Ekstra Bladets nyhed om, at Brian Sandberg, min særlige rockerven, er blevet smidt ud af Bandidos "in bad standing". Den stærkeste aprilsnar er forlaget Kronstorks, der imidlertid også gjorde virkelig ondt, da jeg 2 sekunder inde i læsningen erkendte løgnagtigheden,, fordi det jo ville være så fedt og rigtigt og KLOGT gjort af Lindhardt & Ringhof, hvis det virkelig var sandt, så for helvede bare GØR det sandt, taberforlag!


Pressemeddelelse: Kronstork fusionerer med Lindhardt og Ringhof


Kronstork og Lindhardt og Ringhof fusionerer fra august 2015.
Det har i længere tid været en udfordring for Lindhardt og Ringhof at etablere en markant litterær profil. Omvendt har forlaget Kronstork de seneste par år kæmpet med at strømline deres forretningsmodel.
“Kronstork er den litterære puls, vi har ledt så længe efter”, udtaler Lasse Lindhart, der er en af grundlæggerne af Lindhardt & Ringhof.
For Forlaget Kronstork er det en stor mulighed:
“Vi ser frem til at blive en del af Egmont-koncernen, det giver nogle strategiske muligheder, især i forhold til marketing og løn, vi ikke havde før”, siger CFO hos Kronstork Erik Scherz Andersen og bemærker: “Jeg tror, Woetmann-brødrene vil have godt af at blive del af en professionel organisation”.
Hos Lindhardt og Ringhof ser man det som en fordel at fusionere med et lille forlag.
“Det er en del af Lindhardt og Ringhofs dna at være Danmarks næststørste litterære forlag, og sådan skal det blive ved med at være”, siger Lasse Lindhardt. “Det går ikke, vi bliver størst, så mister vi vores pejlemærke - det er også derfor, vi ikke køber Gladiator”, fortæller Rikke Ringhof, den anden grundlægger af forlaget.
Kronstorks redaktion, der til daglig består af de to Woetmann-brødre, har derimod ligget søvnløse i forbindelse med beslutningen.
“Vi har længe ledt efter en platform, hvor vi kan udvide vores finansielle aktiviteter,” udtaler Woetmann-brødrene og uddyber: “Men vi må nok erkende, at vi har haft visse bekymringer over at blive en del af L&R, da det virker, som om at alle titler, de udgiver, bliver tømt for kærlighed”.
Det er Rikke Ringhof enig i.
“Kronstork har - det må vi indrømme - et stærkere brand end os hos den litteraturvidenskabsstuderende del af ungdommen, som vi jo ved er dem, der bestemmer, hvad der bliver opfattet som fremtidens gode litteratur,” siger Rikke Ringhof, “så det er naturligt for os at positionere os i forhold til den gruppe - og her har vi ikke været skarpe nok”.
Fusionen betyder helt konkret, at Kronstork får frie hænder, økonomisk og redaktionelt, til at styrke L&R’s litterære profil. “Vi er overbevist om, at vi kan give L&R’s forfattere noget mere x-faktor, og så kan det være, vi skal rydde lidt ud i mellemlagsforfatterne”, fortæller Woetmann-brødrene.
Skønlitteraturen vil på det fusionerede forlag fremover komme med et let modereret logo, hvor &’et i L&R bliver udskiftet med en kronstork.
Handelens omfang er hemmeligt, men der er tale om et større millionbeløb, som vil blive delt mellem Kronstorks forfattere.
Kontakt presse@kronstork.dk for yderligere oplysninger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar