tirsdag den 14. april 2015

Niels Lyngsø gør overbevisende lyrikanmelder-comeback

(FB-opdatering ved Niels Lyngsø)

LILLE
REKLAME
ANALYSE
Jeg synes ikke at der er noget galt med ordet "naziislamisme". Det er både legitimt og relevant at sammenligne nazisme og islamisme, da der er en del lighedspunkter mellem disse to afskyelige bevægelser. Det infame ved De konservatives valgplakat er således ikke dette ord, men orddelingen:
NAZI
ISLAM
ISME
Den orddeling arbejder subliminalt: I et splitsekund læser hjernen ordet "NAZIISLAM" før "-ISME" så føjes til, på samme måde som der i overskriften til dette opslag et kort sekund stod "LILLE REKLAME", før der så stod "LILLE REKLAMEANALYSE". Jeg er digter, jeg ved noget om linjebrud, og om hvordan man kan bruge dem til at lægge betydninger ind i en tekst, betydninger der ofte vil snige sig bag om den bevidste læsning og lægge sig i det ubevidste som en diffus fornemmelse. Reklamefolkene bag De konservatives plakat er ikke dummere end jeg er. De ved godt hvad det er de sender bag om bevidstheden og lige ned i frygtcenteret: "NAZIISLAM". Under den legitime sammenligning gemmer der sig således en dehumanisering af samtlige muslimer. Klamt.

2 kommentarer:

  1. Der er ikke tale om "lyrik" og derfor heller ikke om en "lyrikanmeldelse". Hvad analysen angår er Lasse Ellegaards i Information langt smukkere og ikke nær så selvfremhævende - "jeg er digter, jeg ved noget om linjebrud" --- !

    SvarSlet