torsdag den 30. april 2015

Yahya er Trillegårdsdigter jo, YO!

I billedteksten til min anmeldelse i WA Bøger i dag af Jorinde & Joringels nye serie i fem bind, "Små bjerge af beton", med Gellerup-motiv (hvis brødtekst ellers kun nævner CV Jørgensen og Peter Laugesen som G-besyngere ud over de 5 forfattere, Mads Mygind, Lars Bo Nørgaard, Hanne Højgaard Viemose, Homan Mohammad Amin og en flok skoleelever) er Yahya Hassan blevet til Gellerupdigter! Det er han naturligvis ikke! Han er vokset op i Trillegården, der har postnummeret 8210 Årrhus Vest, mens Gellerupparken har nabonummeret 8220 Brabrand, hvilket gør FANDEN til forskel!


- Trillegården- Gellerupparken

10 kommentarer:

 1. Frisk Brabrandrapport på FB fra Hanne Højgaard Viemose:

  ågerne ved bazaren er usædvanligt aggressive, de flytter sig ikke men nedstirrer en når man nærmer sig, mine drenge er bange for dem. Duerne, til gengæld, på havelågen i kolo, sidder hele aftenen og kurrer og gnider næb, de ses også med oppustet fjerdragt ovenpå hinanden

  SvarSlet
 2. det var en bestillingsopgave Lars, jeg blev bedt om at fortælle hva der sker på fuglefronten

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Hanne, men derfor er det vel stadig vigtigt!

   Slet
 3. Er billedet af Trillegården ikke et billede af Fjældevænget?

  SvarSlet
 4. underlig ironisering over boligblokke ... hmm aner ikke hvordan det skal tolkes

  SvarSlet
 5. Jeg synes nu ikke, det er en underlig ironisering. Som jeg læser det, er det en rettelse af en fejl, der har sneget sig ind i billedteksten til WA-anmeldelsen. Om det så er Bukdahl selv eller mere sandsynligt en redaktør, der ved en fejl har nævnt YH (da YH ikke bliver nævnt i selve teksten, tyder det på en redaktionel brøler)– så bør den slags fejl selvfølgelig rettes, når YH rent faktisk kommer fra et andet sted. Så den kække tone i indlægget skyldes vel snarere en slags flovhed og irritation over fejlen.

  SvarSlet
 6. Det er nemlig rigtigt, Anden anonym. Og brøleren er redaktionens (billede af Trillegården er hentet fra en stor YH-reportage i Politiken, fundet ved søgning på Trillegården + YH). En pointe kunne være, at selvom blogblokke/ghettoer kan se deprimerende ens udefra, er der selvfølgelig forskel på dem, også når de har nabo-postnumre, og det er udtryk for manglende respekt ikke at markere den forskel, jf. rappernes identitetsboostende postnummer-påkaldelser (hvor 8210 længe har domineret)

  SvarSlet
 7. ja! og idag da vi kom fra netto sad der TRE oppustede duer på havelågen!!

  SvarSlet
 8. ... ... min bemærkning om "underlig ironisering" var altså ikke korrekt - det er jeg glad for :-)

  SvarSlet