lørdag den 25. april 2015

10 elitespørgsmål fra Møllenborg

Digteren Erik Helger, som jeg forsøgte at lyn-kanonisere i WA og som har digte med i Hvedekorn 1, 2015, har venligt sendt mig en signeret udgave af sit hartad uopdrivelige "hovedværk" Quiz om Europs kendteste tegneserie. 200 spørgsmål i Hergés Tintin-bøger, der udkom på Husets forlag i 1992. Her er de 10 allersidste og dermed allersværeste såkaldte ELITEspørgsmål (det sidste er nu ikke så svært (kan jeg sagtens sige, men jeg forstår godt, det er det sidste)) - svar i kommentarfeltet:

191. Hvilken biperson, uden egne, replikker, har født tvillinger?

192. Hvor mange børn er der i den familie?

193. Hvem er dirigent for Møllenborg Harmoniorkester?

194. Hvem spiller trompet?

195: "Fuglene kvidrer! ... Skoven springer ud! ... Og så denne skønne duft af grøde! ... Træk vejret dybt, Tintin, fyld lungerne med frisk luft! ... Inddrik denne karske rene ..." I hvilken historie passerer Haddock en losseplads på første side?

196. Hvilket alfabet anvendes i Syldavien?

197. Patrash Pacha, ørkensheik, er rasende over alt det fordærvede skidt, der kommer fra de såkaldte kulturlande. Først antager han i Faraos cigarer, at Tintin er med til at sprede den slags. Men da han opdager, hvem Tintin er, viser han sig at være Hergé-fan. den sorte tjener holder en af bøgerne frem, hvilken?

198. En gymnot, en elektrisk ål (Gymnotus electricus) kan blive op til to meter lang, og emd en enkelt udladning slå en hest ihjel. Et mindre eksemplar af racen er gledet ned i en af personernes sweater. Hvilken person, hvilken stat, hvilken fortælling?

199. I Hvilken gade bor Tintin?

200. Hvordan er pseudonymet Hergé opstået?

1 kommentar:

 1. 191. Fru Forsikringsagent M. Bjævermose. (Det hemmelige våben s 61)

  192. Syv

  193: Slagtermester Bov (det gådefulde juveltyveri s. 29)

  194. Murermester Sten

  195. Det gådefulde juveltyveri

  196. Det kyrilliske alfabet. Det samme alfabet anvendes naturligvis i Sovjet

  197. Månen tur-retur, tidligere Tintin i Congo (Faraos Cigarer, side 15). Tjenerens bogvalg har i de franske udgaver været skiftende. Fra Tintin en Amérique over Tintin au Congo til Objectif Lune. Det er 19 år før Tintin selv forbereder sin månerejse i denne bog og en kronologisk nyskabelse

  198. Kaptajn Archibald Haddock, San Theodores, Tintin og picaroerne

  199. Ridderen af den gyldne Pelikan bor Labradorstræde 26, Bruxelles (Det knuste øre s. 6)

  200. Dette nom de plume har ligget fast lige fra starten. George Remis initialer byttes om. Udtalt på frank bliver RG til Hergé. Voilá!

  SvarSlet