Denne aften under Lyd+Litteratur Festivalen byder på koncert med Torben Ulrich & Søren Kjærgaard samt seminar om forbindelserne mellem lyd og litteratur med Lars Bukdahl, Asger Schnack, Jørn Erslev Andersen samt Torben Ulrich og Søren Kjærgaard.

PROGRAM

19:00 - 20.30
Oplæg ved:
Lars Bukdahl, Asger Schnack og Jørn Erslev Andersen
om forbindelser mellem litteratur og lyd med efterfølgende diskussion

20:30 - 21:00
Oplæg ved:
Torben Ulrich og Søren Kjærgaard om deres samarbejde og forholdet mellem musik og litteratur

21:00
Koncert med Torben Ulrich & Søren Kjærgaard

SØREN KJÆRGAARD OG TORBEN ULRICH
Det kreative venskab mellem den legendarisk legende jazzmusiker og -forfatter m.m. Torben Ulrich og den talentfulde pianist Søren Kjærgaard er endelig at finde på dansk grund igen.

Duoens tredje projekt, “Meridiana: Lines towards a non-local alchemy” (2014), netop udgivet på pladeselskabet Escho, har atter bragt Kjærgaard & Ulrich sammen i et grænsenedbrydende forsøg på at granske linjen som lydligt, tekstligt og grafisk fænomen, stærkt inspireret af forskellene mellem østlig og vestlig tænkning.

TORBEN ULRICH
Torben Ulrich har med stor succes indtaget flere forskellige slags scener i løbet af sin lange karriere. Han har tidligere været professionel tennisspiller, og senere forfulgte han sin store interesse for jazz både som skribent, musiker og som en af folkene bag den københavnske jazzklub Blue Note.

Ulrichs kunstneriske virksomhed kredser således om flere emner som musik, kunst, litteratur, idræt og buddhisme, der kan opleves i interdisciplinær symbiose med bl.a. hans bøger, som f.eks. “Jazz, bold & buddhisme” (2003) og ikke mindst projektet med Kjærgaard.

SØREN KJÆRGAARD
Søren Kjærgaard er en anerkendt jazzpianist og komponist, der har spillet med lang række etablerede navne fra både ind- (Jens Unmack, Nikolaj Nørlund og Jakob Bro m.fl. på debutten “Bandapart” fra 2004) og udland, bl.a. Tim Berne, Steven Bernstein og Ben Street og Andrew Cyrille fra hans trans-atlantiske trio Kjærgaard/Street/Cyrille. På samme vis som Ulrich blander interessefelter, kaster Kjærgaard sig ofte ud i eksperimenterende fusioner af tilgange til musik og lyd og blander kompositions-, improvisations- og performancekunst sammen i et nyt, dynamisk felt.

www.torbenulrich.com
www.sorenkjaergaard.com

LARS BUKDAHL
Lars Bukdahl er digter, litteraturanmelder og lyrikredaktør for tidsskriftet Hvedekorn. Bukdahls seminaroplæg kredser om følgende: “Til helvede med akkompagnementet. Hvornår er musikken poesiens kumpan? Eksempler er Laugesen & Leth & Blendstrup!”

ASGER SCHNACK
Asger Schnack er forfatter og forlægger med et kalejdoskopisk væld af udgivelser i alle formater og om de fleste emner bag sig. Denne aften vil Schnack tale om dadaens grænsesøgende lyddigte og deres position i det litterære landskab i dag. Schnack skriver: “Hvilke muligheder har lyddigtet i dag? Fra yderpunkter kan man forestille sig en tilbagetrækning til ”en mere komfortabel position” – med Brian Enos ord. Der er den intellektuelle tilgang, og der er den kropslige: digtet som åndedræt. Men uvægerligt med refleksionen som følgesvend.”

JØRN ERSLEV ANDERSEN
Jørn Erslev Andersen er lektor ved Institut for Æstetik og Kommunikation på Aarhus Universitet og særdeles velbevandret i både verdenslitteratur, kunst og jazz-, blues- og rockmusik. Derfor kan han denne aften med autoritet og entusiasme bevæge sig vildt og vidt mellem f.eks. Mallarmé og William S. Burroughs, mellem Ornette Coleman og James Blood Ulmer, mellem den store poesi og den store lyd.

TID: 10. november kl. 19.00 - 22.30
STED: Vogn 1, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
ENTRÉ: 90 kr.