tirsdag den 4. november 2014

Blind redaktør holder øje

Under overskriften: "Hold øje med debutanterne" skriver Politikens litteraturredaktør i dag (i går LB) om fredagens debutantpris til Bogforum og staver med stor entusiasme to af fem debutanters navne forkert: Maria Gerhardt er blevet til Maja Erhardt.
 • Poul Blak Nydeligt !

 • Jens Rasmussen Han havde sikkert også meget andet at se til...

 • Lars Bukdahl Det bliver værre: Listen over sidste års nominerede er shortlisten til en helt andet debutantpris (som jeg er med til at uddele), Munch-Christensens Kulturlegat (der gik til Hassan og Gjessing for en måneds tid siden) - hopla!


 • Den fatale passage (nu rettet på net-linket - sidste års nominerede var retteligt: Yahya Hassan,  (vinder), Kirsten Myers, Hassan Preisler, Maren Uthaug og Amalie Laulund Trudsø).

  Allerede på bogmessens første dag, fredag, afgøres det, hvem der får BogForums Debutantpris 2014. Sidste års stod dysten mellem Sidste års stod dystenmellem Signe Gjessing, Yahya Hassan, Ninette Larsen, Lea Marie Løppenthin og Jacob Skyggebjerg. I år bliver det enten Thomas Rydahl, Caspar Eric, Maja Erhardt, Jesper Bugge Kold eller Jonas Suschanek, der løber med æren. Vi får se.
  Husk: Ikke alle debutanter bliver store forfattere, men alle store forfatter har været debutanter engang. Hvis du selv har lyst til at forsøge dig, så prøv Debutantspillet, som du finder i 'Bøger' fra d.2 novemer. Det vil ruste dig til at klare strabadserne! 

  (november er dog stadig alternativt stavet!) 

1 kommentar:

 1. På BogForums hjemmeside står om debutantprisen: "Indstillingen af vinder foretages af en jury på fire personer med forskellig tilknytning til den litterære verden, heraf tre "unge læsere": en boghandler, en bibliotekar og en cand. mag."

  Det er umuligt at støve mere op nogen steder. Hvad kvalificerer dem, der sidder i udvalget? Det lyder som om, det er en kvalifikation at være ung? Man kan vel også være gammel debutant?

  Og hvem har oprindeligt fundet de der mennesker og sat dem ind udvalget?

  Jeg tror ikke på konspiration, det vil formodentlig være de samme 10-15 bøger, de fleste kan være enige om at vælge til årets mest interesssante debutantbøger. Hvem der så ligger kommer på den allersidste shortliste afhænger nok lidt af smag og held. Og hvis man i det hele taget accepterer ideen om litteraturpriser (relevansen af dem er en helt anden - og nok så interessant - diskussion), så er debutantprisen jo en af de sjovere og mere betydende.

  Men jeg savner lidt mere gennemsigtighed om prisen, egentlig. Når den pris nu engang får den vægt, den får fx gennem medieomtalen. Det er jo en pris de fleste husker - i sammenligning med fx de priser som Det Danske Akademi uddeler hvert år.

  SvarSlet