søndag den 9. november 2014

Peter skete for Arne - og omvendt (bogstavelig Skriftjalousi!)

Når jeg i den grad piler rundt på Bogmessen som en skoldet gris, er det hovedsagelig fordi jeg gerne vil have forfatterne til at skrive i deres bøger. Jeg synes, det giver bogen ekstra karakter, og det er interessant at se forfatternes skrift. Så derfor medbringer jeg hvert år store dynger af bøger, som jeg rækker frem i små, bedende poter.
I år var det i langt overvejende grad bøger, der er udkommet i løbet af det sidste år. Men da nu Peter Laugesen læste op på Bogmessens sidste dag, havde jeg også medbagt en raritet. Peter Laugesens to første bøger - Landskab og Skrift - udkom som duplikerede skrifter i 1967-68. De blev genudgivet af Borgens forlag i 1969-70 og disse bogudgaver er nemme nok at finde. Men de duplikerede førsteudgaver finder man ikke så tit. Landskab var sat sammen med røde piberensere, Skrift med skruer. Jeg medbragte Skrift, og da Peter Laugesen havde skrevet i den, sagde han: - Må jeg lige vise den til min kone?
Det måtte han da. Hun så med stor undren på titelsiden, hvor der står: "Bagrygssammenspændingspatentborelæreapparatur Erik Petersen".
Peter Laugesen strøg hen over de store og særdeles solide skruer og sagde tilfreds og med udpræget fagstolthed til sin kone: - Og dem har jeg selv sat i.

1 kommentar:

  1. Lars, kom du nogensinde til Brundby på Samsø og fik set de to virkelige eksemplarer af sundhedsmagasinet? Var det 18.000 de skulle koste?

    Kom bar do, lyder det nu på Mols-Linien!

    do

    SvarSlet