tirsdag den 25. november 2014

Niels Hennings dystdigte

Niels Henning Falk Jensbys 2 digte i Den Store Poesidyst i går aftes på AK24syv (se link nedenfor)

1. (kærlighedsdigt henvendt til et du, skrevet hjemmefra)

Jeg står i haven, / ved kirsebærtræet. / Sol i øjenkroge, / det er sommer. / Jeg rækker min hånd frem, / plukker to // kirsebær, // deres stilke forbundet. / Jeg placerer bærrene i min håndflade, / ser solens genspejling, / i deres spejlblanke overflader. / Det blænder mig.

Jeg sidder i haven, / i skrædderstilling, / på græsplænen. / Sol i øjenkroge. / Jeg gør sådan her: / placerer // kirsebær, // et for et, / i min håndflade. / Placerer min tommelfinger på bærret, / lader neglen penetrere bærrets overflade. / Lader den grave sig ned i kødet, / indtil stenen er synlig.

Jeg står med mit bryst vendt mod dig, / kirsebærsaft dryppende fra hænderne, / jeg slikker på dem. / Du spørger hvorfor jeg skulle knuse alle de // kirsebær. // Jeg siger at jeg var bange for at tygge på en sten, / knække en tand. // At det var derfor jeg knuste dem.

2. (mindst 5 sammenligninger på hele eller dele af den elskedes krop, skrevet på 15 minutter på stedet)

dine pubesstubbe som så mange andres / der også barberer deres kønsbehåring / dine brystvorter som de mindste toppe / mod mine øjenlåg / tårer som smeltevand / vi deler / drikker, / dine øjne som store // cirkler // inde i andre // cirkler. // dig som mig / jeg kan ikke finde ud af det længere / kende forskel på dig og mig


Ingen kommentarer:

Send en kommentar