tirsdag den 5. marts 2013

Hvilke af disse 2 aprilbøger glæder jeg mig mest til?

netop annonceret på Gyldendals presseside (også hvis jeg ikke kendte forfatternavnenenenene - og kun kendte titlernenenenenenenenenenenene og/eller referaternenenenenenenenenenenenenene (hvor Jan Sonnergaard jo bare kunne være et fiktivt navn, hvilket jo bare ikke ville gøre attraktionen større, vel?) - de handler begge 2 om at rejse åbenbart, men det også det eneste, de begge to handler om og med og i og til og for, tror jeg på)

Det kemiske bryllup

Ida Marie Hede

’Det Kemiske Bryllup’ er en spekulativ slægtsrejse om Jeunesse, der søger efter måder at forbinde sig til verden på og om de indignerede og surreelle rum, hun passerer igennem.

 

Otte opbyggelige fortællinger om kærlighed og mad og fremmede byer


Jan Sonnergaard


Det handler først og fremmest om kærlighed. Ikke blot romantisk kærlighed og forelskelse, men også mange andre aspekter af kærlighed: jalousi og vold. Næstekærlighed og uegennyttig hjælp. Utroskab og forræderi. Gavmildhed og tilgivelse. Nærighed og nag. Jan Sonnergaard har fulgt nogle ganske særlige retningslinjer, mens han skrev bogen: Ét dogme var, at han skulle opholde sig mindst tre måneder og færdiggøre fortællingerne der hvor de foregår - i hhv. Paris, Berlin, Prag, Saint-Nazaire, Tbilisi ... og på Amager. Han skulle have et indgående og personligt kendskab til alle de steder, der er omtalt i bogen; fra det tarveligste bordel til den dyreste Michelinrestaurant.  Alle de ovennævnte aspekter af kærlighedens væsen skulle behandles i bogen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar