tirsdag den 1. februar 2011

Poesi-Bureaukratisk afrapportering

Jeg tog bestik af af den mail jeg fik tidligere i dag fra Disney om den nye dvd- og blue ray-udgave af Alice i Eventyrland, da jeg skulle finde tekster at læse op i aften i Det Poetiske Bureau og valgte derfor lutter tekster med dyr, der taler - men hvor vildt var det så ikke, at Majse Aymo-Boots oplæsning fra hendes sensationelle (500!) spørgsmåls-work in progress (et uddrag fra hvilket kommer til at figurere i Hvedekorn 1 eller 2, 2011, fordi Hvedekorn altid er på pletten) indeholdt 2-3 spørgsmål om dyr, der taler!!?? Jeg startede med at oplæse et kapitel (om mig selv, "Lars") fra min debutroman Guldhornene, som jeg ikke havde læst (heller ikke indenad) i 20 år, og særligt de små fortællinger, fortalt af en flamingo og en rotte og en skildpadde i sidste tredjedel af kapitlet, var til min (og mine nærmestes) overraskelse ikke helt uefne, her er den første fortælling, inden jeg går i seng og sover dybt:

- Nå, så den amerikanske præsident er blevet til en lagkage, konverserer flamingoen.
- Det har jeg nu ikke hørt, siger Lars mistroisk.
- Jo, det er skam rigtig sandt, forsikrer flamingoen, - i en gul sikkerhedshelikopter sagde det klik, og præsidenten gik i kage på stedet. De siger, at et Philips-fjernsyn røg med i den hurtige metamorfose og at den totale identifikation er blevet til virkelighed, men det er sikkert kun en skrøne. I hver tilfælde skal han spises. "Det ville være synd andet", skal hans hustru, den tidligere filmskuespillerinde, have sagt. Men hvem der skal fortære den amerikanske præsident er endnu ikke afgjort. Måske vil kagen blive opløst i det amerikanske drikkevand, således at alle kan få en bid.
- Er det virkelig rigtigt?
- Ja, og ingen ved, hvad de store æbler på den røde plads skal bruges til. Jesus lader sig ikke drive ud af de spejle i Mexico City, som han i tide og utide lader sig se igennem.
Lars smider flamingoen fra sig.

Men 23 år senere bliver den ved at forfølge ham!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar