fredag den 25. februar 2011

Jokum Rohde er (del af) et udsøgt lig

Jeg glæder mig som et lille kultmedlem til premieren på Jokum Rohde skuespil MANSON på Skuespilhusets store scene i aften. Jokum har en perfekt københavnsk cut-up-tekst med i næste nummer af Hvedekorn - en tvillingetekst til hvilken man kan finde i Book Traders Julehæfte 2010 sammen med "Surrealistisk jam session, II: UDSØGT LIG - JUBILÆUMSVERSION", hvor Jokum, Steen "fra Sort Sol" Jørgensen og Knud Holten (der ellers ALDRIG lader høre fra sig, det nærige geni!) for anden gang på 16 år har leget den surrealistiske selskabsleg, hvor man blindt skriver videre på de andres linjer, her får I som forsinket julekonfekt de sidste 5 elegant og punket depraverede stykker (nr. 3 er klart min favorit)- VI SES I MASSAKRETEATRET:

Bliver Oliver Madox Brown's "The Black Swan" nogen sind oversat, gennembores hver anden rødbede af meteorer.

Hvad kostede det dig så, all in all, med den blå vogn og resten af natten? De små sørgespil langs jordens bræmme.

På Hotel Viking. Nat, Bredgade. "Hvad laver de her ... de løse strålers egne nedslag!"

Hans magre pensionatarme, Østerbro-legender begge, ankommer betids til drabets urokkelige ro.

Kameliadamen, blomsterfuld og uden engagement, opløfter mit neuer kraft.

2 kommentarer:

  1. Tjø - - det der Manson, det så vi andre da sidste fredag! Du kan roligt glæde dig. Pas på med at sidde for tæt på scenen - eller tag forklæde på.
    - - Lars F

    SvarSlet
  2. Jep, det var et ypperligt, som englænderne siger, blodigt roHd!

    Og så fik man en vinylplade med hjem med en 15 minutters udgave af Steen (se ovenfor) Jørgensen og bands magtfulde fortolkning af Helter Skeleter (der på et central blodigt tidspunkt i forstillingen - godt vi sad på balkonen - brager igennem) og Nicolas Bros centrale, virtuost rasende 15 minutters Jesus-monolog. Som en blodsort souvenir! Tak for den og hele spektaklet!

    SvarSlet