mandag den 14. februar 2011

Hvor konkret skal en voldstrussel være for at blive reel?

Kære Gyldendal ved Johannes Riis

Eftersom Ib Michaels såkaldte Forfatterside befinder sig inde på Gyldendals hjemmeside, gyldendal.dk, på hvis forside der lige nu er en henvisning, med billede, til IM's debat-pdf-filer på forfattersiden, formoder jeg, at det er Gyldendal, der er redaktionelt og juridisk ansvarlig for, hvad IM skriver på siden. Jeg tog det med et gran salt, da IM på den seneste PDF-fil truede unavngivne kritikere med tørre tæsk ("Og jeg vil i samme åndedrag benytte en lejlighed til at udstede en advarsel til de hjemlige hundehoveder: Der er fribyttertæsk i luften ..."), men da jeg skrev et indlæg på siden, der bare bestod af to links til min blog, gentog IM voldstruslen med følgende umisforståelige (ingen tegn, så vidt jeg kan se, på en dobbeltkontrakt) ord rettet direkte mod min specifikke og virkelige person: "Til den herre som pludselig præsenterer sig på min hjemmeside og som insisterer på at jeg skal læse hans blog. Jeg lover dig tørre tæsk når jeg kommer hjem, og jeg mener det i så konkret forstand at du burde politanmelde mig." Jeg lader mig ikke intimidere og har ikke tænkt mig at pudse politiet på en forfatter, der tydeligvis (pga. en skrive/karriere/livskrise, hvad ved jeg?) er ude i tovene, men jeg undrer mig over, at Gyldendal - især set i lyset af den stadig uafsluttede Beckwerk-retsag (hvor Gyldendal og Beckwerket i mine øjne klart har retten på deres side) - ikke bare lægger hjemmeside til simple voldstrusler signeret en af deres "Kendte" forfattere, men også reklamerer markskrigerisk for dem. Det ser ualmindeligt grimt ud, synes jeg.

kh Lars Bukdahl

5 kommentarer:

 1. I.M. sidder vist fast i sit eget orbit her for tiden. Mener at hans vredesudbrud tydeligt viser, at han er presset. Hans anklager er simpelthen for upræcise til at blive taget seriøst...

  SvarSlet
 2. Niels Martin Kjøngsdal14. februar 2011 kl. 22.29

  Vi trænger til at få renset ud, Bukdahl, og en decideret boksekamp ville vel i dette tilfælde nok være poetryslam i sin reneste form. Selv om I.M. er en tæt terrier, tror jeg nu nok du vil have en fair chance med din længere rækkevidde... på med vanten!!!

  SvarSlet
 3. IbMi og den butsnudede frø: "I parringstiden kan hannerne antage en blålig farve."

  SvarSlet
 4. Kære Lars,

  engang skrev jeg - i et næsten lukket forum (det forlængst hedengangne forum "Blender", et musik mm. magasin der ikke kendte sin økonomiske besøgstid) - sandheden om Gnags (OK, jeg gav mig selv en vis poetisk licens, som jeg aldrig har gjort mig fortjent til, i og med jeg sammenlignede ouevren med "forbrydelser mod menneskeheden", hvilket naturligvis og mellem os sagt var og er smagløst, men ikke desto mindre rammende.) Senere truede en vis herr übergnags for fuld mikrofon på P1 undertegnede med et solidt lag tæsk ved eventuelt fysisk hinandenvedværende. Det er nu over ti år siden, og endnu har jeg ikke fået Wur (som de unge ville sige) og fakker talt har jeg ikke været særligt bange. Men jeg har da gemt beviserne i det tilfælde at noget i den sammenhæng skulle komme bag på mig. Lad mig råde dig til det samme: ophøjet ro blandet med - i dit tilfælde, needless to do - corpus delecti dokumenteret.
  Cheers, Morten Ebbe Juul Nielsen

  SvarSlet