onsdag den 14. april 2010

Radioteateret!

Jeg troede bare det var denne her ene solo-sære tekst i Ildfisken sidste år; men så var der pludselig et omslag med en gammel radio og forfatternavnet Pia Juul og titlen Radioteateret og genrebetegnelsen "Digte" som digterens profilbillede inde på Facebook - og hvad sker der lige her? spurgte jeg ude af mig selv mig selv og klikkede videre til Tiderne Skifters hjemmeside, der rigtignok havde Pia Juuls digtsamling Radioteateret listet som en kommende bog, og så googlede jeg titel og digternavn og fandt på saxo.dk en behørigt forvirrende og forvirret forlagspræsentation:

Det er under alle omstændigheder altid vanskeligt at fortælle om en digtsamling. For de fleste digtsamlinger handler jo ikke om noget. Det gør Pia Juuls nye af slagsen heller ikke. Men den handler naturligvis om dig – enhver bog handler om læseren. Den er et radiospil som kun vil blive opført i dit hoved, så i den kommende tid skulle Radioteateret gerne genopstå i adskillige hoveder. Den var så én måde at præsentere dette nye udspil fra Pia Juul, som i november 2009 modtog Danske Banks Litteraturpris på 300.000 kr. for sin lille perle af en ikke-krimi Mordet på Halland. Men Pia Juul er en fabelagtig lyriker, en af de få i Danmark som altid får sine digtsamlinger trykt i flere oplag – senest udkom Helt i skoven og En død mands nys. Radioteateret – med undertitlen: Vi bringer: Koblenz handler som sagt ikke om noget. Men ud over lytterne optræder bl.a. Eliza C, Hildegard, Krysillis, Peter Jyde [den myrdede i Helt i skoven LB], Hanne Birgitta (grum novelleperson LB), Elly Byde (mystisk novelleperson LB), mormor, morfar og byen Koblenz. Pia Juuls nye digtsamling ligger i forlængelse af Helt i skoven fra 2005, hvor mange af digtene også var replikker.

Men forklar mig venligst, hvordan det er meningen, at jeg skal forestille at vente på den bog?

Og hvorfor vil ingen fortælle mig til præcist hvornår?

Og skal du ikke lige 3 måneder til Mauritius, Leonora? Jeg betaler!

7 kommentarer:

 1. Den er sendt ud til aviserne!
  meddeles det i min digitale øresnegl!

  Åh - åh! Nu er jeg afmætigt - klokken er ti minitter i ti - i panik. Jeg lægger mig i en sovepose foran Det Berlingske Hus NU!

  SvarSlet
 2. Den 23. udkommer den allerede, siger øresneglen!

  Jamenforsatanda!

  SvarSlet
 3. forsørensørensen

  SvarSlet
 4. VERDAMMT!

  Jeg fik den ikke!

  Men det gjorde Leonora heller ikke.

  Hvis det er en trøst:

  Det er det ikke.

  Jeg fik 2 x Thykier "i stedet for".

  Hvis det er en trøst.

  Det er det ikke.

  SvarSlet
 5. Hvem fik den??? Og hvorfor??? Hvad har du gjort dem, Bukdahl??? Synes de, at I kender hinanden for godt??? (det var aldrig en forhindring for Borum). Øv. Ville gerne læse, hvad du havde at sige om den!

  SvarSlet
 6. Vi har stadig til gode at læse LB's anmeldelse af Mordet på Halland. Alternativet til Skovs anmeldelse blev annonceret på Blogdahl 1.0, men dukkede vist aldrig op (?)

  SvarSlet
 7. Forbandet være opmærksomme læsere med god hukommelse!
  Den skal nok komme, Halland-anmeldelsen, kommer tid, kommer tråd!

  SvarSlet