mandag den 5. april 2010

Jagt-triptykon

Decoy/ Markedets absolutte bedste skydestokke. Disse skydestokke sætter nye standarter og er således suverænt værktøj til riffeljægeren. Fås i 2- og 3-benet udgave, og er født med drejbart hoved, og er let at justere i højden med stærke klemmebeslag./ Gummimuffer på benene giver mulighed for at benyttte spike eller gummifod. Ingen løse dele, som kan mistes før, under eller efter jagten. Flotte og lækre detaljer som nopren på udvalgte steder for at give bedre greb og dæmpe lydene./ Det drejbare hoved gør skydestokken meget anvendelig, og det aftagelige hoved gør stokken brugbar som stativ til kamera eller spotting scope.

Jægers udsendte kiggede med, mens Pia Hansen anbragte de lange, tynde og sylespidse nåle. At det hele ikke var lige muntert, var tydeligt at se på Jørgen Bryholts ansigt. Specielt da han fik anbragt en nål lige i ”ren 17” – et akkupunturcenter for sorg midt på brystbenet – gjorde det av, og et ikke stuerent udtryk undslap hans læber./ I en halv times tid lå den ivrige jæger alene i behandlerrummet med de mange nåle anbragt i hænder, hovedbund, ansigt og brystkasse, mens han slappede af./ - Det var meget mærkeligt, fortalte han bagefter med et forundret ansigtsudtryk, da nålene var blevet fjernet. – Mens jeg lå der på briksen, prøvede jeg at tænke på den forestående bukkejagt, som jeg ellers plejer at glæde mig vildt til, men jeg blev slet ikke beruset af den samme længsel og utålmodighed efter den 16. Maj, som jeg plejer.

Mikael og P-A benytter fire forskellige lokkelyde: lammets kontaktlyd, råens kontaktlyd, råens klagelyd og råens angstlyd./ Mikael begynder at lokke med lammets kontaktlyd – en lys piben. Han lokker i 20-30 sekunder og venter så to-tre minutter. Ideen med at lokke med lammets kontaktlyd er at trække råer til, som forhåbentlig har en buk på slæb. Der var ingen synlig reaktion på lammets kontaktlyd, så Mikael gik videre til råens kontaktlyd. Her er det ideen, at bukken skal blive tiltrukket af råen, der kalder på lammet. Men her i aftenstunden så vi ingen råer, det var drengene, der var ude at springe buk.

- fra magasinet Jæger, april 2010

[afskrevet lørdag]

Ingen kommentarer:

Send en kommentar