onsdag den 7. april 2010

Devils' Alternative Press

Okay, det her dilemma vil jeg gerne høre bloglæsernes mening om:

Nomineringerne til og uddelingen af Bukdahls Bet - Den Smalle Litteraturpris 2010 nærmer sig, 7. omgang er det ikke løgn det er, og ligesom sidste år, som var premieren, vil jeg på bloggen oprette en The Daily Avantguardian til præsentation/kritik af smalle værker fra sidste år (kandiderende til Bet 2010) og dette år (kandiderende til Bet 2011) - jeg kan nu forstå på min litteraturredaktør, at hvis jeg holder anmeldelserne nede på 300 ord, er anmeldelser af hypersmalt (dvs. vel ca. After Hand og det der er smallere - pirmært er det et spørgsmål om anmeldelsesantal: hvor mange jeg overhovedet kan håbe på og (i og udenfor anmeldelsen) argumentere for at få på, alt i alt i alt) ikke bare tilladte, men decideret velkomne. 300 ord er imidlertid ikke særligt meget, hvis bare 1 sigende citat skal citeres og fikseres og bare 1 samtidslitterært/forfatterskabsmæssigt perspektiv skitseres, mod den principielt uendelige plads i et blogindlæg, som til gengæld sjældent udnyttes, Og gad vide, om ikke faktisk den mindre anmeldelse bliver intensere og præcisere (Lex Borum), fordi den er skrevet på de onde mål, end den længere og dovnere blogpost, der har al plads i verden? Og så er der lige det med læserne: Allerhøjst 250 her på bloggen, mens avisen kommer i 50.000 eksmeplarer og læses af dobbelt så mange ca.. Hvad siger digtere, forlæggere, menige læsere? Hvad giver bedst mening for dem og almenheden og manglen på samme? Ilter mini-anmeldelse eller groovy maxi-blogpost! Jeg vil aldrig kunne få anmeldt hele smalheden, så der bliver ikke tale om at sløjfe TDA; The Daily Avantguardian, men bare om at lette den for de vægtigste og kulørteste artefakter. Men altså ?????????????

4 kommentarer:

 1. We want it all! Småt og stort! Avis og blog! For de mange, for de få! We want you! We need YOU!

  SvarSlet
 2. skriv småt i avisen og lange smører i din fritid.

  SvarSlet
 3. Tak, tak!

  Men det var jo virkelig ikke meget hjælp til!

  OK så, tirsdag (mandag helliges palindrom-anmeldelse og kommnentar) vil jeg eksperimentelt skrive mindst 4, helst 5, 300 ords-anmeldelser af senest, tydeligst smalt (dvs. primært After Hand, der for øjeblikket SPYER bøger ud). Så ser vi hvad der sker og hvordan det sner - med og for alting!
  kh

  SvarSlet
 4. Det vigtigste er nok at du bliver ved med at inspirere os skrivere og læsere til grundig selvkritik. Det er vel bare ikke så nemt altid at have fantasiens idealer, og gerne ville tillade sig lidt kræsenhed... Selvom der jo er den fare for at de elitære vanitasser sætter sig på tavsende tværs. Men pøj pøj fortsat, vi ser formodentlig frem til hvad du end beskriver dig for.

  SvarSlet