mandag den 5. april 2010

Løse naturgenstande er ikke tilfældigt vand

”Løse naturgenstande” er utilvirkede genstande som sten, blade, kviste, grene og lignende, gødning, orme og insekter og skud eller knolde frembragt af disse dyr, forudsat at de ikke er fastgjort eller vokser, ikke er jordfaste og ikke klæber til bolden.
Sand og løs jord er løse naturgenstande på greenen, men ikke andetsteds.
Sne og is, bortset fra rim, er enten tilfældigt vand eller løse naturgenstande efter spillerens valg. Dog er kunstigt fremstillet is en forhindring. Dug og rim er ikke løse naturgenstande.

”Tilfældigt vand” er enhver midlertidig ansamling af vand på banen, som er synlig før eller efter, at spilleren tager sin stance, og som ikke ikke er en vandhazard. Sne og is, bortset fra rim, er enten tilfældigt vand eller løse naturgenstande efter spillerens valg. Dog er kunstigt fremstillet is en forhindring. Dug og rim er ikke tilfældig vand. En bold er i tilfældigt vand, når den ligger i, eller nogen del af den berører det tilfældige vand.

- fra The Royal and Ancient Golf Club of St Andews: Golfreglerne og Amatørreglerne pr. 1. januar 1996, udgivet af Dansk Golfunion

[afskrevet søndag]

Ingen kommentarer:

Send en kommentar