lørdag den 6. august 2016

Det vildeste par

Der sker mange vilde ting på Louisiana Literature men det her må være det vildeste!
Louisiana Literature

De er begge giganter i dansk litteratur. Dorrit Willumsen har modtaget de vigtigste danske priser foruden Nordisk Råds litteraturpris. Jess Ørnsbos skuespil 'Majonæse' er med i den danske litteraturkanon. I hans debutdigtsamling fra 1960 lød det: "Digteren er som en åben kniv læseren træder på”. Willumsen skriver overdådig prosa om menneskers problemer, ikke mindst i parforholdene. Senest i romanen 'Nær og fjern', som en anmelder skrev følgende om: “Yngre forfattere skal godt nok oppe sig, hvis de skal følge med her”. Ørnsbo har udtalt, at han “skriver med indvoldene” og har ikke lagt skjul på, at hans vilde, dissonantiske digte udspringer af en hård opvækst på Vesterbro. Willumsen har skrevet om Ørnsbo i sine erindringer. Han går sine egne veje og har ikke optrådt på en scene siden 1980’erne. Om få uger kommer der en ny bog fra ham, som hedder ‘Sidste udkald’. På Louisiana er det første gang, de to forfattere, som har været gift i flere end 50 år, optræder sammen siden 1967. Vi glæder os til at præsentere Dorrit Willumsen og Jess Ørnsbo i samtale – to enestående og meget forskellige forfattere – på festivalen!

Anders Jørgen Mogensen

Anders Jørgen Mogensen
Anders Jørgen Mogensen En anden vej ind i Ørnsbos forfatterskab er dette udvalg. Hop ud i det.

Anders Jørgen Mogensen
Anders Jørgen Mogensen Jeg kan kun anbefale alle at læse Ørnsbo roman Dullerdage som jeg regner for en af de bedste danske romaner fra 1970erne. Jeg har aldrig læst noget lignende. Så vild.


Lars Bukdahl
Lars Bukdahl Wild! Ved vi hvor Ørnsbo udgiver sin digtsamling og præcis hvornår?

Louisiana Literature
Louisiana Literature Lindhardt & Ringhof, 18.8
(LB nu: første digtsamling af JØ, f. 1932, siden Ronkedorier, 2004, første nye digte siden de sidste i Udvalgte digte 1952-2012, 2016)

Lars Bukdahl
Lars Bukdahl Louisiana Literature Yes!

SØNDAG 21/8 15:30!!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar