fredag den 15. april 2016

Mundharpens sengetid

Overskriften på min anmeldelse af Peter Laugesens Brev til en maler i dag i Weekendavisen Bøger:

Mundharpen er længe oppe

henviser til dette digt inde i bogen, som jeg ikke citerer i anmeldelsen (men jeg citerer temmelig mange andre, det er ikke for det!):

Det her behov
for sådan noget


Mundharpen
skal lægge i seng


Våde
ærmerPennens skratten 
larmer ikke ret megetMen jeg blev vækket
af et brøl:

Archie Shepp


11 kommentarer:

 1. Peter er blevet ret god til mundharpe, gav ham også den ros på Den sorte Diamant. Men selve konceptet var noget altmodich efter min smag. Tilbage til 50erne...

  SvarSlet
  Svar
  1. I øjeblikket arbejder vi på at nå tilbage til omkring 600 f. Kr. - Heraklit, Anaximander - for at få afsæt til forsvinden ud i fremtid gennem neolitiske ormehuller. På den sorte Diamant var vi nået til Motown, som på Casanova Bar i begyndelsen af 1960´erne. ..

   Slet
 2. Peter Laugesen er min imam. 100%, ikke måske. Har et vandrende bogmærke i "Guds Ord Fra Landet" og jeg har (mindst) været 10 gange igennem. Jeg kan bare ikke stå for intelligent skødesløshed. Han er cool uden at være selvfed. I reglen er det lige omvendt. Osse for mig selv, så jeg har brug for imamen fra Brabrand

  SvarSlet
 3. Det er jo ikke fordi, jeg ikke elsker både Kristen og Peter, jeg glæder mig til AT HØRE DET FRA SOKRATES TID på mundharpe.

  SvarSlet
 4. Kære Kristen
  drop alle de imaner, der bilder dig ind, at du kan ser ind i andre verdener gennem usynlige, ømme punkter, haver og himle fyldt med sne. Gud er i koma ligesom dig.

  SvarSlet
 5. Det ved jeg godt, Rolf, men jeg trængte til at bruge ordet "imam" på en måde, der afviger lidt fra den gængse. Ligesom rabbi, guru, konsulent, kritiker, kustode, kurator og pastor (og flere ord der ender på -or) også burde søge andre og smukkere græsgange.

  SvarSlet
 6. Peter er trucker
  slæber skriften efter sig
  mens bremsen hyler.

  SvarSlet
 7. "Peter breaks
  for nobody"
  står der
  med flammeskrift
  over brysterne

  SvarSlet
 8. Peter blueser ømt
  et vældigt tog af truckers
  ind i digtets sølv.

  SvarSlet
 9. Peters truck er rød
  på netop den måde
  trucks, tulipaner, telepater
  og tolerante rødmer
  når nogen hvisker ordet:
  poesi

  SvarSlet
 10. Mundharpetrucker
  med god vind i traileren
  skrider i hjertet.

  SvarSlet