onsdag den 10. februar 2016

Digteren ude af kontrol

Altså bare at det (i bestemt form! der er kun 1 digter, og han er der til gengæld også) kan være en overskrift på forsiden af Ekstra Bladet - og i formiddags FB-publicerer digteren dette billede af sig selv på Lille Torv i Aarhus:


- og før det havde han i de tidlige morgentimer gjort et skønt, kort rapnummer - hans første, siden han skiftede rapkasketten ud med digterhatten (hvad det er for en HYBRID hue, han bærer på billedet, ved jeg ikke) - ud af sin rasende monolog på TV2 News tirsdag aften efter biljagt og eksklusion (jeg sad selv i morges og skulle skrive en planlagt Blæksprutte om akademiske læsninger af debutsamlingen, der blev fuldstændig frontalsmadret, Blæksprutten altså, af breaking news). Jeg ved ikke, hvad det er, eller hvad det går ud på, eller hvad det på nogen led skal føre til, men jeg ved, at poesien aldrig har set noget lignende, og det er meget nok - og tænk hvis Rimbaud havde ejet en mobiltelefon ...

- fra interview på ekstrabladet.dk:

Det hele virker meget iscenesat. Er det her bare et stunt?
- Nej, det er det ikke. Vi er bare hurtige. Det er jer, der er nogen langsomme amatører. Jeg blev ringet op i morges af en producer, der sagde, at han havde et beat, hvis jeg havde en tekst, så efter et par timer i studiet i morges, så var den klar. Vi giver ikke en fuck jævnfør janteloven, siger Yahya Hassan.

4 kommentarer:

  1. Kan han ikke bare få en mobiltelefon, der er børnesikret...

    SvarSlet
  2. Hvis Rimbaud havde ejet en mobiltelefon var der ingen der havde svaret på hans opkald

    SvarSlet
  3. Hvad siger verdenspressen?

    SvarSlet