onsdag den 10. juni 2015

Danske digtere siger fornuftige ting om folketingsvalget!

René Jean Jensen (som de øvrige på Facebook):

Det mærkeligste i især højrefløjens forargede snak om, at det "skal kunne betale sig at arbejde" er for mig at se den sære underliggende forestilling om folks bevæggrunde til at arbejde. Man gør det kun for pengenes skyld? Min eventuelle arbejdsglæde forringes af, at arbejdsløse modtager dagpenge eller kontanthjælp? En i forvejen stærkt svækket arbejdsglæde, må man tro. Hader folk i Venstre og Konservative i grunden at arbejde? Længes man efter at se tyendet gøre det? Det forekommer mig hverken sandsynligt eller betryggende, at de læger og lærere og skraldemænd og sosu-assistenter og kassedamer m/k og tømrere og hvad ved jeg, jeg har mødt i mit liv, allesammen udelukkende fokuserer på lønnen og lever i en art konstant fortørnelse over at andre, dårligere stillede, borgere får økonomisk hjælp. Men jeg møder måske bare ikke nok mennesker, der udelukkende arbejder for pengenes skyld. I øvrigt har jeg tænkt mig at spørge alle, der arbejder frivilligt og gratis, om hvad fanden de egentlig tænker på. Ikke penge, tilsyneladende. Smålighed og selvfedme forklædt som "rimelighed", prøv igen.

Kenneth Jensen:

Måske arbejder Lars Løkke bare bedst når han er fuld og ryger cigaretter, hvilket det så ud til, han ikke fik lov til på fx klimatopmødet, og derfor havde et anfald af dårlige nerver og svedte og sad uroligt på stolen, ligesom Hemingway, når han fremstillede sine storslåede visioner, men han turde derimod stå ved det, Hemingway skulle ikke holde ind og tisse på en motorvejsrasteplads og genfinde troen, der kom ikke tre engle og sagde til Hemingway, at det var synd for ham, men så havner det hele jo nok igen i en kedelig diskussion om, hvad det er OK at lade sig inspirere af..

Merete Pryds Helle:

til alle mine politisk ligesindede venner herinde, der skriver at I ikke vil stemme; fint. Men I ved godt at I så mister retten til at klage - ikke en eneste gang må I klage - over Løkke som statsminister? Til de ikke ligesindede; I må gerne lade være med at stemme.

Olivia Nordenhof:

efter at have hørt at venstre vil kriminalisere børn har jeg omsider forstået hvad deres politiske projekt består i: de vil simpelthen ødelægge alt. ser de en myre bevæge sig skal den dø. 

Peter Adolphsen:

Kom til at læse kommentarer på et nyhedssite. Nu vil jeg gå i seng afprøve en krydsning af foster- og nato-stilling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar