tirsdag den 23. juni 2015

ORANGE AK & VE! Roskilde F-litteraturscenen ungdomstematisk gnom-mutileret

4 år i træk fik Hvedekorn lov til at stå for en oplæsning på scenen Forfatterskabet, kurateret af forlagene Gyldendal og Rosinante&Co, i IKKE-festivaldagene på Roskilde Festival, 2011: 1 time - 3 x 4-5 digtere,  2012: 1 time - 3 x 5 digtere, 2013: 1/2 time - 3 x 3 digtere, 2014: 45 minutter - 3 x 4 digtere; derudover diverse forfattere rent læsende op, urent debatterende og tekstlæsende, beskidt gøglende og hybridiserende (musik + ord, ordbingo og deslige) i et stadig mindre samlet timeslot. Og fra starten af bitchede jeg selvfølgelig, fra blogpost 2011:

"Hvorfor er det stadigvæk ikke til at finde et komplet program for scenen Forfatterskabet på Roskilde Festival her søndag-onsdag, men kun et Rosinante&Co.-program, det er meget sædvanligt irriterende utjekket - og det er ærligt talt også noget (sædvanligt) usselt, at de 13 Hvedekornsdigtere, jeg præsenterer mandag-onsdag 14-15, kun får (papir!)armbånd til mandag-torsdag, de kan lige få PJ Harvey med, og så er der lukket for den varme musik, det er ikke i orden respekt for poesien!"

Et rigtigt armbånd opnåede Hvedekornsdigterrne aldrig, og ja, jeg taler i FORTID, fordi Hvedekorn på Roskilde er FORTID, allerhelvedes HULK!

I år er Forfatterskabet reduceret ad totalt absurdum, alt i alt 3 x 45 minutter AFTENLIGT (mens al mulig musik er i gang) med 3 x 3 Gy-Rosi-forfattere, der skal "optræde", hvilket, siger mine kilder, betyder læse op, under UNGDOMMELIGE TEMAER! Det ligner en meget, meget grusom vits, men er det vistnok ikke. Jeg kan ikke forstå, at forlagene har sagt ja, der må sågu da være grænser for ydmygheden og ydmygelsen. Jeg kan godt forstå, at digterne siger ja, til et gratis armbånd til gengæld for at læse op en 13 minutters tid, men jeg håber så bare, at de ikke behøver at SE på temaerne imens.

Read and weep - og "ny og spændende udforming"!? behøver I virkelig så eksplicit at håne jer selv OG forfatterne, forlagsmennesker? Og ja, nogen har tisset i mit poetiske fuglebad!:

"FORFATTERSKABET åbner sig igen-igen! Så er det ved at være tid til Roskilde Festival 2015 og FORFATTERSKABET er atter med – i ny og spændende udformning! I år er FORFATTERSKABET en del af Roskilde Festivals nye RISING-område (område E). Ambitionen med RISING er at tale om og udfordre temaet ”Det meningsfulde ungdomsliv”. RISING handler om alt det, der er på vej. Både det gode, alt det der er i vente og alt det svære. FORFATTERSKABET indgår i den sammenhæng i år (i den lille dreamcatcher) søndag, mandag og tirsdag aften. Tirsdag aften har overskriften ungdomsliv/jagten på mening/findes den? og forfatterne Christine Lind Ditlevsen, Sigurd Hartkorn Plaetner og Caspar Eric optræder"

3 kommentarer:

  1. Ja, det er skammeligt, men som debutant tager jeg, hvad jeg kan få. Næste år råber litteraturen højere!

    SvarSlet
  2. (posten rettet for at reflektere det faktum, at der bliver læst op - i det mindste)

    SvarSlet
  3. Der må kunne gøres noget. Autonomt uden om forfatterskabet - hvis vi er kommet dertil. Hveden må spire fra dyrskuemuldet og mudderet!

    SvarSlet