søndag den 7. december 2014

I just called to say I love you, Asger Schnack

Asger Schnack sprang i luften i går i en FB-opdatering (men slettede mig heldigvis ikke som ven - jeg vil så nødigt undvære de opdateringer der ikke eksploderer på mig - som han gjorde dengang jeg i en anmeldelse sammenlignede billed-friløbet hos Josefine Klougart (en smag vi IKKE deler) med hans poesi som værst):

Jeg har hidtil undladt at reagere på Lars Bukdahls skriverier, da jeg mener, vi bevæger os inden for det sygelige. Nu føler jeg mig imidlertid nødsaget til at sige fra. Vanviddet har nået nye højder (Blogdahl 3.-4.12.2014). For det første: det meningsløse i selve forehavendet. For det andet: det stalkeragtige stasi-element. For det tredje: graden af usandhed. Helst vil jeg slet ikke tænke på Lars Bukdahl; men for første og sidste gang: Lars Bukdahl, fuck off!

Han hentyder nok primært til posten "Digtere, Asger Schnack sært nok ikke har sans eller smag for", hvor jeg nævner 27 digtere (plus det løse: samtlige rappere), som jeg går særligt ind for, men som jeg ikke mindes eller umiddelbart har kunnet finde dokumentation for, at Schnack har udtrykt/markeret beundring for.

Hvad angår det "usandfærdige" i posten, kan der sagtens være ros/antologi-optræden, som jeg har overset (jeg har slettet Per Aage Brandt, der ikke er med i 80 moderne digtere, men er med i Ung dansk poesi og har et digt med i antologien Til min elskede, og tilføjet, at Peter Nielsen er med i Ung dansk poesi (redigeret sammen med Poul Borum, 80 moderne digtere er redigeret og skrevet sammen med Jørgen Gustava Brandt)), og selvfølgelig u-artikuleret beundring, jeg intet kan vide om; derfor skrev jeg også "Correct me if I'm wrong", hvilket Schnack jo bare kunne have gjort.

Hvad angår det meningsløse, sygelige og stalker/stasi-agtige, så er jeg bare ligesom Schnack syg med poesi, og så er jeg også syg med Schnacks væren syg med poesi. Så mange yndlingsdigtere har vi til fælles, at jeg nu og da har undret mig over dem, vi tilsyneladende ikke har til fælles, først og fremmest Simon Grotrian, (post '96) Niels Frank og Ursula Andkjær Olsen. Jeg ville omsider formulere den undren, så den kunne holde op med at krible i mit hoved, og systematiker som jeg er (igen ligesom Schnack), satte jeg mig til at tænke over og undersøge hvilke andre yndlinge, Schnack har følt sig u-inciteret af. Det var på ingen måde min hensigt at hænge Schnack ud eller latterliggøre eller bare kritisere hans poesisans og poesismag; det synes jeg heller ikke mine formuleringer tyder på. Tværtimod siger jeg, at jeg sikkert også selv har sådanne sorte huller. Jeg ville elske, at nogen - Schnack orker nok ikke, selvom han ville være den mest kvallficerede; vi er for fanden (19 år forskudte) tvillinger ud i digter-entusiasme; forskellen er, at Schnack har gjort langt, langt mere praktisk for sine yndlingsdigtere - lavede en lignende liste over mine sorte huller, som jeg kunne anfægtes over og korrekse.

Jeg fucker aldrig off, Asger, jeg vil blive ved med at forfølge din poesiglæde med min egen, undrende og beundrende og dybt solidarisk. 

Kærlig hilsen Lars

Til min elskede

PS:
fra blogpost, marts 2012:

top 5 over arkiv-antologier

(0. Nikke Nikke Nambo (red. Benny Andersen)
1. 365 digte (red. Asger Schnack)
2. Antologi af dansk kortprosa (red. Jeppe Brixvold og Hans Otto Jørgensen)
3. Danmarks land (red. Asger Schnack)
4. Med lukkede øjne (red. Asger Schnack)
5. Dansk poesi 1900-1940 (red. Poul Borum)

Førende antologist: Asger Schnack!

8 kommentarer:

 1. Lidt mere om sagen her

  http://denfrie.blogspot.dk/2014/12/lars-bukdahl-fuck-off-forfatterkollega.html

  SvarSlet
 2. Lars Bukdahl skal være glad for, at Shu-Bi-Dua ikke længere eksisterer, for så havde de lavet en sang om ham!

  SvarSlet
 3. ""Correct me if I'm wrong", hvilket Schnack jo bare kunne have gjort."

  Tja, det er vel ikke en eventuel læsers opgave at korrekse skribenten. Skribenten skulle gerne som udgangspunkt skrive noget, der er korrekt.

  SvarSlet
 4. LARS MED DEN SPIDSE PIND

  Lars med den spidse pind
  han prikker til alt og alle
  Asger Snask går over gevind
  men til jobbet der føler han kaldet!

  osv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
 5. Indre svinehund.

  Du er grusom, menneske.
  Løber ud og løber over
  med galde og galskab.

  Dine tænder står tilbage
  og drypper bræk.

  Du strejfer omkring din indre svinehund
  afventende står vi i det gule lys og klapper af dig.

  Forlig dig med dine ubekvemme sandheder.

  Kom så, menneske.
  Dans med dig selv!

  -tilegnet vores indre svinehunde alias arketypen:Kælling.

  SvarSlet
 6. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet