mandag den 15. december 2014

De røde tal sortnede

Fortsat fra blogposten nedenfor, fordi Bent Fabrics anmeldelse inspirerede mig til at stjæle en dublet af biografien Bent Fabricius-Bjerre inde på avisen - to citater fra min meget overfladiske gennembladren:

(Bent er blevet ansat hos EMI)

Værre var det med regnskabet. Månedsrapporterne bestod af afskrift fra bogholderskens håndskrevne lister. Var der underskud, angav hun det med rødt, ellers stod tallene med blåt. Det studsede Fabricius-Bjerre ikke videre over. Hans skrivemaskine havde kun et blåt bånd og dermed kom alle regnskaberne til at stå i plus. I England undrede man sig godt nok over over de meget flotte resultater. pengene strømmede jo til den lille danske afdeling. men efter noget tid opdagede de fejlen. Igen: Så lærte han det:

(Torben Ulrich om BFB's første kone, Harriet)

"Hun var meget attråværdig, så jeg kunne sagtens forstå, at han kredsede om hende. Allerede i de år, jeg havde kendt hende, kunne jeg jo se, at hun ville blive en dame, man meget let kunne blive lun på. Hun var meget fin i den forstand, at hun var sart og sårbar. Hun havde noget æterisk over sig. Men det gik ikke i en kunstnerisk retning. Der var nogle, der fra barnsben blev opdraget til at blive fine damer, og den stil var der lidt over Harriet," fortæller Torben Ulrich.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar