søndag den 14. december 2014

En lagkage på hovedet

Interview med Helle Helle - der har fødselsdag i dag og fx kunne fylde noget præcist skævt som 49 - i Villabyerne:

Hvilken roman har du sidst læst?

Bent Vinn Nielsens ' Den svævende tankbestyrer'. En ufatteligt morsom bog om livet på en nordjysk tankstation. For i helvede en god bog, som hovedpersonen Magnus ville sige -

Lige nu er Den svævende tankbestyrer også den bog, jeg senest har læst, og jeg er helt enig med Helle, der har interessen for den kunstfærdige turnering af mundtligheden til fælles med Vinn.

Sådan skriver Vinn (/hans fortæller, ham Magnus) om en mand og en kvinde i en bil, meget Vinnsk, meget lidt Hellesk, mindst lige så morsomt:

Peters nye kone, hvis det var det, hunvar, blev siddende ude i bilen. Jeg kunne se hendes profil. Hun havde solbriller på. Hun så godt ud. En rigtig lille godte. Jeg kom af en eller anden grund til at tænke på en film fra før i tiden. Jeg havde aldrig set den, men dens titel var så underlig, at man ikke kunne glemme den.
  Den hed Damen i bilen med briller og gevær.
  Men det ikke ud til, at hun havde et gevær. Til at skyde Peter Simonsen med.
  Den røv.
  Han steg ud af bilen og tankede op. Han havde en nålestribet jakke på, men den lyse skjorte, han havde på under, hang løst ud over bukserne. Hans hår var sat på en eller anden underlig måde. Han havde altid været sådant blegt rødhåret. Ikke rigtig rødhåret, men sådan lidt gulligt. Håret sad ligesom i en kage ovenpå hovedet. I lag og bukler. det var muligvis det sidste indenfor tjekkede frisurer til bankdirektører på tres.
  Og så den løsthængende skjorte.

Endnu et par gode svar fra interviewet i Villabyerne:

Hvad er din favoritgenre?

Jeg skatter alt, der er godt skrevet.

Har du nogensinde opgivet en bog?

Ja. Men det tog tid at lære, fordi det falder mig svært ikke at færdiggøre, hvad jeg er begyndt på. Nu lægger jeg gerne en dårlig bog fra mig. Livet går så hurtigt, dagene løber af sted. Der er ingen grund til at spilde tiden.

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?

Hele Christina Hesselholdts ' Camilla-serie'. Den er så god, at tiden standser.

- Det har hun også ret i, hun har sådan cirkus ret i alt, men især når hun skriver sine bøger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar