tirsdag den 25. februar 2014

Prismodtagerfravær

Der er ikke flere litteraturpriser, Yahya Hassan kan få (Berlingske og bibliotekernes Læsernes Bogpris gik til Sisse-Jo Gazans såkaldte videnskabsthriller, trist nok for ikke-videnskabsthrillerheden i litteraturen), bortset fra debutantprisen Munch-Christensens Kulturlegat, hvor han burde have rimelige odds, og Bukdahls Bet - Den Smalle Litteraturpris, hvor han ikke bare har dårlige, men umulige odds, eftersom poesi ikke kommer usmallere, nogensinde.

Hassan har meldt afbud til uddelingen af Politikens Litteraturpris i morgen, fordi han er i Kiev og besøge revolutionen, og jeg ved godt, at hvis det var Weekendavisens Litteraturpris, der skulle uddeles, mens han, pludselig, var væk, var han også blevet væk fra den, men derfor kan jeg alligevel ikke lade være at blive den mindste smule skadefro, når det nu er Yahyaske Tidendes Litteraturpis, det drejer sig om.Yahya Hassan har lagt dette billede fra turen til Kijev til Facebook. 'Kokser rundt i Kijev', skriver digteren som tekst til billedet. (Foto: Privat).

I morgen var det planen, at Yahya Hassan skulle modtage Politikens Litteraturpris 2013 ved et storstilet arrangement og på samme tidspunkt få overrakt den check på 250.000 kroner, der følger med hæderen. Men prisoverrækkelsen er nu aflyst, efter at dagens hovedperson har meldt afbud: - Vi er selvfølgelig drønærgerlige, for vi havde nogle gode ting planlagt. Jeg blev ringet op af Yahya, og han fortalte, at han var nødt til at melde afbud af personlige årsager, og så sagde han, at han var nødt til at tage til Ukraine. - Det var vigtigt for ham at gøre det, og personlige omstændigheder trak ham derned. Det har vi så taget til efterretning. Når man har med unge digtere at gøre, vil der altid være et moment af uforudsigelighed og spontanitet. Han får selvfølgelig sin pris og pengene alligevel, fortæller Politikens litteraturredaktør Jes Stein Pedersen.

Seneste YH-tekst er denne Facebook-hilsen til vennen og FB-poeten Keith Lohse, apropos identitetskarnevalisme:

Du får nedfaldsfisse når jeg kommenterer eller skriver på din side, jeg er "verdens" rigeste, stærkeste, yngste, smukkeste mand, jeg skimmer smørehullet for flere superlativer, jeg har råd til at lade LIDT dryppe på en klam, gammel stodders triste efterår.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar