onsdag den 8. januar 2014

Futuristisk ungkarlemiddag

I forrige nummer af Hvedekorn, 3, 2013, bragte jeg nonsensiske opskrifter ved Edward Lear. På Majse Aymo-Boots udsøgte blog Dopodomi, med tekster oversat fra italiensk (af MAB), der har eksisteret et godt stykke tid, men som jeg først opdager nu, har hun aftrykt en række forunderlige "Opskrifter fra det futuristiske køkken" (og et manifest for sammen køkken) ved futuristboss F.T. Marinetti og Filiá, her er opskriften på en:

Ungkarlemiddag
Det futuristiske køkken sætter sig for at undgå de karakteristiske mangler ved ungkarlemiddagen:
  1. Den antihumane ensomhed som skæbnesvangert udpumper en del af mavens vitale kræfter.
  2. Den stilhed, som tyk af meditativ grublen forpester og nedtynger maden.
  3. Manglen på levende, nærværende menneskeligt kød, som er uundværligt for at menneskets smag for kød fortsat kun retter sig mod dyrene.
  4. Den uundgåelige acceleration af kæbernes rytme i flugt fra kedsomheden.
I en sal udsmykket med aeromalerier og aeroskulpturer af futuristerne Tato, Benedetta, Dottori og Mino Rosso vil der på et bord, hvis ben er lavet af harmonikaer, på klingende tallerkener kantet med bjælder, blive serveret en række madportrætter:
  1. ”Blond madportræt”: en god skive stegt kalvekød med to lange pupiller af hvidløg og en uglet frisure af hakket, kogt kål og små grønne salatblade. Dinglende øreringe af røde miniradiser dyppet i honning.
  2. ”Madportræt af en mørk ven”: kinder nøje modelleret i mørdej – moustache og hår af chokolade – store hornhinder af sukkersød mælk – pupiller af lakrids. Et flækket granatæble som mund. Forsynet med et slips af komave i suppe.
  3. ”Madportræt af en nøgen skønhed”: i en glasskål fyldt med nymalket mælk to kogte kapunlår. Det hele bestrøet med violblade.
  4. ”Madportræt af fjenderne”: syv kuber af nougat fra Cremona, som hver foroven har en lille brønd med eddike i og på den ene side er tynget af en stor bjælde.
 

- Marinetti, en radikal hipster!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar