onsdag den 29. maj 2013

Sug os ned rart, Bermudatrekant!

læste bare overskriften på politiken.dk (hvornår må jeg ikke læse mere, det er en træls suspense!) og troede, det også handlede om Weekendavisen, der jo, derfor navnet!, også er en ugeavis:

Første del af Berlingske Media er solgt

Mecom sælger Berlingske Media i små bidder. Første bid bliver tre ugeaviser.


det gjorde det så ikke:

Berlingske Media har indgået en aftale om at sælge tre sjællandske ugeaviser til Sjællandske Medier.
Det skriver Berlingske Media i en pressemeddelelse. De tre ugeaviser er Det ny Odsherred, Lokalavisen Taastrup samt Vestegnen, der har et samlet ugentligt oplag på 162.000 eksemplarer. Sjællandske Medier overtager aviserne fra 1. juni -

men det svirrer med rygter om at WA snart også bliver solgt og sandsynligvis til JP/Politiken; fra en tidligere artikel i Politiken:

følge mediekommentator Lasse Jensen og ekstern lektor ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling ved Københavns Universitet Aske Kammer, vil det dog først og fremmest være Weekendavisen, der er interessant for JP/Politiken.

og hellere end gerne for mig, hvis vi, som det må forventes, får redaktionel/økonomisk autonomi -

det bliver herligt at slippe for drakoniske Mecom, der ikke bare stjal avisens solidt beskedne overskud, men også tvang chefredaktøren til årligt at fyre medarbejdere, fordi profitmaksimeringen ikke var endnu højere og fordi der hele tiden over én kam skulle skæres ned i Berlingske Media.

Men endnu hellere en af de andre glanssorte huller i Bermudatrekanten, DR(2) eller Gyldendal! Eller hvad med sidehullet Louisiana? Hellere alt for rar (og smagfuld og opbyggelig og kulturradikal) en udgiver - som Hvedekorns søde udgiver: Rosinante&Co - end en, der er reelt ond, sgu da!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar