lørdag den 11. maj 2013

Tillykke til direktør Hardy!

(i dag fylder Rosinante & co.s og dermed også Hvedekorns direktør Jakob Malling Lambert 50 år, tillykke til ham og 50.000 tak for det ubetalelige opkøb af Hvedekorn for 0 kr. for 4 år siden - her er Jens Blendstrups tale for fødselaren, da han blev fejret på forlaget i onsdags)


Kære Hardy!
I dag fejrer du dit 50 års jubilæum på Rosinante og co.
Hvor går tiden stærkt! Jeg synes ikke det er mere end nogen år siden du afløste Torben Madsen som redactor for mig. Det bliver aldrig som med Torben, tænkte jeg
Nej, det blev som med Hardy! Og det er fandme også godt. Tænk at en forhenværende stumfilmsstjerne skulle gå hen og blive redactor og ikke bare redactor, men forlagsdirektør. Alle ved jo, du er forhenværende stumfilmsstjerne og har spillet overfor dæmoniske Asta og Mørkets Magister i rollen som den stille prins i stumfilmen: Oda og Kystpilen, Ole Olsen 1913. Men det har du. Du har fejret verdenssucceser med den i dag noget glemte film: Sibiriens Tempelridder og ikke mindst den pragtfulde: Lille De, jeg daaner, Nordisk Film,1922.  hvor du spillede overfor Tove Mäes som embryo.  Og alligevel står du her I dag.
Nogen gange tænker jeg også, det var dog utroligt så ung du ser ud af en 50 års jubilar at være.
Dine ben er usædvanligt fjedrende.
Din figur en ung mand værdig.
Dit jeg en port til visdom og pragfuld forlagskaffe på kaffemaskine, der ingen tid tager at lave.
Men I dag fejrer du dine 50 år og det er på sin plads at ønske dig tillykke
Mange år har vi to været igennem. Gentagne frokoster har vi fejret med snaps og øl og dejlig æggestand på brød, der viser sig at være sindsyg stærk Gammel Ole-ost med rom på, hos Gitte Kik.
Men kære Hardy, det har altid været en glæde.
Bøger, velskrevne og grammatisk dygtige, er blevet afleveret 
Ja, hver gang har du sagt, det var dog en usædvanlig dygtig tegnsætning du har. Og endelig har vi her på forlaget en forfatter, der forstår at fatte sig I korthed og aldrig laver for mange sætninger, der ender helt ude I skoven. Du, Jens, rummer i sandhed den bredde, vi her på Rosinante har brug for.  Takket være dine bøger har vi opkøbt Bonnier og Salamander-Erik nede I Klaregade. Men det ville ikke være lykkedes uden dig, jakob!
Sagde jeg Jakob? Det mener jeg ikke. Jakob Malling Lambert fejrer ikke fødselsdag. Hardy Edelbert Lambert fejrer fødselsdag. Kun Hardy findes. Jeg ved godt, der nogle gange er lidt forvirring, når jeg ringer og spørger efter Hardy. Særligt i starten var jeg lidt ond ved en ung pige I havde ansat, som senere forsvandt nedbrudt i sjælen i Timbuktu.
Det er Rosinante og co., kan jeg hjælpe med noget?
Ja, goddag træffer jeg Hardy Lambert
Og hun ledte og ledte, indtil hun forpustet kom tilbage og undskyldte: Jeg kan altså ikke finde ham.
Kan du ikke finde Hardy?!
Nej, er du sikker på, du har ringet til det rigtige forlag, hvad hedder du egentlig? 
Preben Kastmose, unge dame.
Men vi har jo ikke engang en forfatter med det navn.
Navne blæser i vinden, lille pige. Sandheden er ord, vi veksler til betydning.  
Til sidst blev hun sur.
Men jeg kan jo ikke finde ham, for fanden!
Lille De! Jeg er kommet hos Hardy Lambert I 50 år. Jeg er ældre end Møllehave!
Så lagde hun på. Og forsvandt i Timbuktu.
Kære Hardy, tak fordi du er der. Jeg håber, jeg på sigt må sætte flere tøjdyr ind på dit kontor.
Og jeg ved, du har undret dig over, der ikke er nogen gave fra mig og Malene, ud over den hjemmestrikkede sweater af uld, som Malene har lavet med hjernegarnog plotknuder.
Men det er der. Det er en ny hund til Rosinante og co., en dejlig Rottweiler fra Korsør, indavlet inde ved siden af hos de subsistensløse enlige mødre og mænd, som lyder navnet Benno. Jeg har ikke selve hunden med, men den kan hentes hos en der hedder Gedytten I Narkostræde 4 på Vesterbro.  I bør nok tage den med handsker, da den er lidt kærlig. Men så får I det fandme også hyggeligt bagefter.
P.S. Hvis den får fat i jeres strube, skal I bare sige Pausekomma, Benno! Pausekomma!
Hardy Lambert længe leve!
kh Jens 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar