fredag den 7. december 2012

Jussi-karton - ordanmeldelse

I Føtex i Amagercentret var der hele PALLER med Jussi Adler-Olsens nye kriminalroman, som alle anmelderne på implicit eller explicit KRIMIRELATIVISERENDE præmisser var vældig glade for - jeg tog et selvsikkert glittet eksemplar i hånden og slog tilfældigt op på et afsnit, der vist handlede om, at en ung indvandrerdreng blev mobbet med racistiske bemærkninger, hvilket fik ham til at føle sig på tre måder, der blev karakteriseret med tre adjektiver, hvoraf jeg kun husker det sidste: "tvivlrådig", fordi det er et lettere altmodisch ord, og det ikke fremgik, hvad mobningen gjorde ham tvivlrådig om eller over, og jeg MISTÆNKER, at der simpelthen er tale om akavet og sjusket brug af ordet, som jeg derfor kun vil give halvanden dynamolygte (ud af 117 mulige) og ingen hverken dyt eller båt. 

6 kommentarer:

 1. FrederiksbergBorger7. december 2012 kl. 12.08

  Hvorfor er du hele tiden på Amager??????

  SvarSlet
 2. Jeg var engang hjemme hos Jussi, dengang han var tegneseriepusher. Det var en byttehandel; han fik nogle Anders And og jeg (tåbe) fik nogle superheltehæfter. Nåmen så fik jeg lige et kig op på hans loftslager, og dér var simpelthen PALLER med komplette AA årgange i mint-tilstand. Det var så overdrevet og vulgært hamstrende. Jeg har haft aversioner mod tegneserier (og Jussi) lige siden.

  SvarSlet
 3. Nu ikke så kålhøgen - "tvivlrådig" er da ikke så gammeldags, at det gør noget. Og selv om det var, ville det da ikke gøre noget.

  Måske har Jussi med fuldt overlæg brugt ordet lidt skævt for at gøre læseren tvivlrådig over, om han har brugt det rigtigt. Og det har han da i så fald i hvert fald.

  For to år siden læste jeg en kriminalroman af Leif Davidsen - og siden har jeg ikke turdet åbne flere. Men tror, jeg vil forsøge mig med en af Jussis inden længe.

  Skal bare lige have samlet kræfter til at se igennem fingre med, at han i sin tid har hamstret Anders And blade i pallevis. Puha, håber, det lykkes.

  SvarSlet
 4. Jamen, hallo, det med AA og palleløft er så Gud da en formildende omstændighed!

  SvarSlet
 5. "Hvor skulde jeg hen? Ud måtte jeg. - Da stod Amager mig som den bedste Tumleplads for mit unge brusende blod, denne Vei forekom mig endnu ikke at være befaret af nogen poetisk Rytter. Jeg grundede lidt; læste de steder i Nyerups "Kjøbenhavns Beskrivelse" og i Pontoppidans "Atlas," der i historisk Henseende kunde være mig til Nytte paa min Reise, og puttede Hoffmanns "Elixiere des Teufels" i Lommen, for dog at have lidt Phantasie i Reserve, dersom min egen stoppede. Endnu engang forsøgte jeg at slå en Pæl i Kjødet og bekjæmpe de onde Lyster, men den slemme Plageaand inden i mig raabte: "Marche!" - Hvad skulde jeg Stymper da gjøre?"

  SvarSlet