lørdag den 15. september 2018

Den rigtige tidligere Hellle Hansen (ordmestre top 2)

Jeg holdt foredrag på Vejen Bibliotek i forgårs om det umulige og uendelige emne "ord" og udnævnte to ordmestre - og -eksperter/-spcialisere blandt moderne danske digtere, toalt modsatrettede OG DOG:

F.P. JAC

&

HELLE HELLE

- Heller er interviewet i det nymmer af ugemagasinet SØNDAG (kune HH og bladet ikke i en 1-råig periode bytte navn, så forfatteren hed SØNDAG og bladet HELLE HELLE?), fokus er på Helles komplette hukommelse om egen påklædning gennem tiderne, her en bid:

"På sin første skoledag på Rødby Byskole havde Helle en mørkeblå kjole med hvide prikker på. Den var syet i samme stof som hendes mors nederdel.
- Min mor holdt mig i hånden, da hun fulgte mig i skole. Hun kunne godt lide, at vi gik i tøj, der var " ens". Det var ikke ualmindeligt dengang. Hun havde også en hæklet kjole, som hun havde hæklet en mindre " kopi" af til mig. På det tidspunkt hed jeg Helle Hansen.
Jeg er egentlig døbt Olsen efter min far, men mine forældre blev skilt, da jeg var helt lille, og så fik jeg min mors pigenavn. Hun blev gift igen og senere også skilt igen, og mit navn skiftede undervejs.
Jeg har også heddet Helle Krogh Hansen. Først som 23-årig tog jeg efternavnet Helle efter min oldemor.
På første skoledag, da vores navne blev råbt op, viste det sig, at jeg var kommet ind i det forkerte klasselokale. Jeg var blevet forvekslet med en anden Helle Hansen.
For der var åbenbart to af os, der begyndte i skole den dag. Tænk, hvis det ikke var blevet opdaget. Så havde jeg ikke haft de dansklærere, jeg havde, og så var jeg måske slet ikke blevet forfatter. Sjovt som små tilfældigheder kan være afgørende for, hvordan vores liv former sig."

- portræt i Søndag: 

Relateret billede

1 kommentar:

  1. Der er fire H'er i Helle Helle, er det ikke nok? Læs nu korrektur, inden du poster, ivrige Lars!

    SvarSlet