torsdag den 13. april 2017

Den anden yderlighed

Spejlværket til Christina Hagens Jungle er naturligvis nøjagtigt jævnaldrende (begge født 1980) Maja Lee Langvads Hun er vred, bevidst yderliggående politiske ukorrekthed vs. bevidst yderliggående politisk korrekthed (eller "offermentalitet" eller "krænkethed"). Og ligesom de politisk korrekte blev sure på Jungle, blev de politisk ukorrekte - bl.a. og ikke mindst Mette Høeg (det var en af de få navngivne værker i hendes tåbelige WA-tekst) - sure, hvis ikke faktisk vrede på Hun er vred uden at opdage yderliggørelsen, nu og da decideret ad absurdum, som (ikke ironisk, men overkill-oprigtigt) kunstgreb, sådan her fx, en lille, selvstændig sekvens, side 179-180:

"HUN ER VRED over, at antallet af transnationale adoptioner fra Sydkorea steg under Præsident Park Chung Hee. det var, mens han var præsident fra 1961-1979, at The Orphan Adoption Special Law, der egens for at være den første moderne adoptionslov i Sydkorea, og The Child Welfare Act blev vedtaget. Lovene skulle gøre det lettere at adoptere, så man kunne mindske udgifterne på børn, der voksede op på en institution.

hun er vred over, at natallet af transnationale adoptioner fra Sydkorea steg yderligere under præsident Chun Doo Hwan. Det var, mens han var præsident fra 1981-1987, at adoptionsloven blev ændret, så det blev muligt for adoptionsbureauerne at konkurrere om at skaffe børn, der kunne afgives til adoption. Adoptionsbureauerne betalte hospitaler og fødeklinikker for at skaffe børn, der kunne afgives til adoption, skriver aktivist og forfatter Jane Jeong Trenka i en artikel, hun læste for nylig.

Hun er vred over, at adoptionsbureauerne betalte hospitaler og fødeklinikker for at skaffe børm, der kunne afgives til adoption. I artiklen af Jane Jeong Trenka kan man læse, at Holt Children's Services betalte hospitaler og fødselsklinikker op mod 200.000 won for hvert barn, de kunne skaffe.

Hun er vred over, at Chun Doo Whan overhovedet blev præsident eller rettere sagt diktator i Sydkorea.

Hun er vred over, at Park Chung Hee overhovedet blev præsident eller rettere sagt diktator i Sydkorea.

Hun er vred på USA over at have støttet Park Chung Hees militærdiktatur.

Hun er vred på USA over at have støttet Chun Doo Hwans militærdiktatur.

Hun er vred på sine adoptivforældre over, at de ikke satte sig ind i Sydkoreas politiske situation, inden de valgte at adoptere et barn fra Sydkorea. Hvis de havde sat sig ind i landets politiske situation, ville de vide, at Sydkorea var styret af diktator, dengang de valgte at adoptere et barn derfra.

Hun er vred på sine adoptivforældre over, at de indirekte har støttet Park Chung Hees adoptionspolitik.

Hun er vred på sine biologiske forældre over, at de indirekte har støttet Park Chung Hees adoptionspolitik.

Hun er vred på sine biologiske forældre over, at de indirekte har støttet Park Chung Hee.

Hun er vred på sin adoptivforældre over, at de inddirekte har støttet Park Chung Hee.

Hun er vred over, at hun blev afgivet til adoption under et militærdiktatur.

Hun er vred over, at hun blev født under et militærdiktatur.

Hun vred over, at hun blev født."

5 kommentarer:

 1. Jeg er ikke sur på "Hun er vred", tværtimod. Jeg synes heller ikke, at den kun er politisk korrekt, i hvert fald stikker den også til den danske "godhed". Kh Hagen:)

  SvarSlet
 2. Hey, Hagen, tænkte slet ikke på dig som inkluderet blandt de "politisk ukorrekte" sure eller på Hun er vred som kun "politisk korrekt" - kom bare til at tænke på jer begge som (bevidst (og artistisk)) attitude-yderliggående/radikale og på de dumme negative reaktioner/læsninger som spøjst spejlvendte (hos nogle gange nøjagtig de samme mennesker)

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  2. (kom til at fjerne klargørende kommentar, jeg bare ville rette i: nogle gange er det nøjagtig de samme, der reagerer dumt negativt på den ene bog, og reagerer (dumt) positivt på den anden bog og omvendt - (dumt) i parentes om de positive, fordi bøgerne er objektivt gode, og derfor er det muligt at være både klogt og dumt positiv, mens det er helt umuligt at være klogt negativ

   Slet