søndag den 10. april 2016

Systemsolidaritet!

I Politiken i lørdags


Nyhedstelegrammet:

AARHUS: Den aarhusianske digter Yahya Hassan, der sidder varetægtsfængslet for grov vold og ulovlig våbenbesiddelse, er gået i sultestrejke.
Det oplyser hans forsvarsadvokat, Claus Bonnez, i en mail. Sultestrejken er indledt i protest over den behandling, som Yahya Hassan har fået efter anholdelsen i Hasle ved Aarhus den 20. marts. -Han sidder fortsat i en fængselscelle med ubehandlede skader efter en trafikulykke midt i februar. Han har smerter mange steder, herunder fra et brækket håndled og et brækket ribben, skriver Claus Bonnez. Allerede i forbindende med Vestre Landsrets stadfæstelse af varetægtsfængslingen protesterede Claus Bonnez på vegne af Yahya Hassan over, at digteren ikke kunne få behandlet sit håndled. Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Kriminalforsorgen.

1 kommentar:

  1. Er det ikke lige lovligt patetisk og naivt! Klaus skrev også oder til Bader Meinhof til trods for alt det, de havde på samvittigheden. Den unge digter bliver garanteret ikke udsat for anden tortur, end han giver sig selv . Det er revykunst mere end digtning, efter min mening. Desuden bliver alle fysiske og psykiske defekter behandlet efter bogen, hvor han er, er jeg lige så sikker på.

    SvarSlet