lørdag den 16. april 2016

Critic Moonlightning As Cover Artist

Det er en smuk og eksotisk inhabilitet, Politikens Kizaja Ulrikke Routhe-Mortensen geråder i vs. visse af de digtbøger, der ellers ligger indenfor hendes fagområde (og som hun derfor ikke anmelder NB!):

Hun har

under dæknavnet Ren Jazz

designet

deres yderst cool og stilige omslag!

To digtere, hun har været inde over flere gange, er Ramus Halling Nielsen, her hans Mörkhall fra 2014

 

- og Morten Chemnitz, her hans splinternye Bindingerne:

8 kommentarer:

  1. Det er meget spændende omslag, lige som dem Ole Wivel m.fl. fik lavet i 47. De siger at "dette indhold er meget fint", uden at sige noget.

    SvarSlet
  2. Den samme kliché
    igen og igen hopper
    jeg altid over

    dog vil de prøve
    at sælge noget der er
    skrevet bedre før.

    SvarSlet
  3. Sikke en gang bullshit, Routhe-Mortensen føler sig jo netop ikke for god til at fremhæve f.eks Halling Nielsen i sine anmeldelser, senest gjort i går fredag i Politiken, Cecilie Linds Scarykost. Dammen er lille.

    SvarSlet
    Svar
    1. Denne dam
      er ikke stor nok
      til dynamitfiskeri

      Du risikerer
      at udrydde alt liv
      med en våd fjært

      Slet
    2. Hvorfor skulle hun føle sig for god til det? Hvorfor gøre sig selv og sin anmeldelse dummere, fordi man kender eller har samarbejdet med en digter? Er det en relevant og meningsfuld og illuminerende henvisning i den anmeldelse? Er Halling Nielsen en betydelig digter? Kan Kizaja anmelde en bog af Halling eller Chemnitz, hun ikke har lavet omslag til? Ja og ja og ja! Ellers er dit navn Jan Sonnergaard

      Slet
  4. Og de stregkoder er brugt så ofte og bedre før at man efterhånden føler sig indespærret i dem.

    MJ

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er for søren den visuelle mening! Indespærrethed! Bare omvendt: Den hvide kasse med realoplysninger og stregkode indespærret af det næsten op-art-agtige s/h-flimmer. I mine øjne et totalt eminent og kongenialt omslag til den bog af den digter

      Slet
    2. Jamen sådan virker det hver eneste gang den blir brugt og det er efterhånden mange gange. På alle mulige covers, plakater, litografier, malerier. Fucking "hjerte/smerte" mand! Synes du det ville være smart at klæde en roman med en fange med tremmer?

      MJ

      Slet