torsdag den 27. januar 2011

2 sproglige fund i dagens Information

1.
dumpikket
Adjektiv i Infs nye kritikerfund Katrine Hornstrup Ydes anmeldelse af Peter Gantzlers film Dreng:
Den smørlækre guldlok Sebastian Jessen balancerer som i Smukke mennesker (2010) sin rene skønhed (tænk på Luchino Viscontis ung Tadzio i Døden i Venedig) med veltimet, dumpikket teenageakavethed, og forførelsen fungerer fint og forårsforfjamsket - tilsat ølbøvsende viceværts-humor ved Peter Gantzler.

2
Regensens Klokkere
Stillingsbetegnelse i læserbrev vendt mod Jan Sonnergaards (med hans eget ord) "diffamering" af Erik Skyum-Nielsen (fordi - usagt af Sonnergaard - Skyum engang har anmeldt Sonnergaard dårligt: Herregud!) i en restaurantanmeldelse (!) i lørdagens Information - som jeg først læser nu og sgufandeme også er langt ude: ren, ondsindet tilsvining (via anonyme kilder) af Skyum som regensprovst og universitetslektor; godt jeg ikke arbejder på en avis, hvor man (Moderne Tider-redaktionschef Rune Lykkeberg?) trykker sådant smuds om en af sine egne kritikere (eller hvem som helst anden i og for sig) - som ikke engang et debatindlæg, men redaktionelt stof.

5 kommentarer:

 1. Dumpikket! Godt ord, det kunne være opfundet af Dronningen selv.

  SvarSlet
 2. Frygtelig Sonnergaard-tekst!! Og pinligt og ærgerligt for avisen. Helt ærligt!

  SvarSlet
 3. Tag restaurantanmeldertjansen fra Jan Sonnergaard og giv den til Katrine Yde (man burde være redaktør, det er så ligetil).

  SvarSlet
 4. Skal Sonnergaard madanmeldelsen læses som sandfærdig, fordi den står i Politiken - eller er den en genre overskridelse, fordi den ligesåvel kunne betrages som prosa?

  SvarSlet