tirsdag den 14. september 2010

En meddelelse også fra mig til pressen - og jer andre

Pressemeddelelse

Vejle, den 15. september 2009

Danmarks største debutantpris


Hvad er de nye litterære tendenser og tør forlagene overhovedet satse på originale debutanter?

Jo, heldigvis udgives der stadig talentfulde debutanter, er juryen bag Munch-Christensens Kulturlegat enige om. Juryen har udpeget årets 2 mest lovende, yngre debutanter i Danmark.

De to prismodtagere, Theis Ørntoft og Louise Øhrstrøm, har begge bidraget med vigtige og originale bøger i den nye danske litteratur, og de modtager begge Bodil og Jørgen Munch-Christensens kulturlegat på 50.000 kr.


Theis Ørntoft får prisen for sin digtsamling ”Yeahsuiten”, der udkom på Gyldendals Forlag i efteråret 2009. Weekendavisens anmelder Lars Bukdahl motiverer valget af Theis Ørntoft således:


Theis Ørntoft er en i bedste forstand øretæveindbydende digterspire, stilig og legesyg, cool og koket. ”Yeahsuiten” er både en ironisk udstilling og en oprigtig fejring af den unge digter som pigeglad, rastløs strejfer i livet, fyldt til randen med skønne og sjove guldkorn: "Det vedtages hermed, at jeg lige nu står og børster tænder".

Louise Øhrstrøm får prisen for sin roman ”Efter rosinen”, der udkom på forlaget EC Edition i foråret 2010.

Litteraturprofessor Anne-Marie Mai motiverer valget af Louise Øhrstrøm således:

Louise Øhrstrøm fortæller en menneskelig historie om fødsel og død, der er gribende og gådefuld. Læserne får indblik i en ung kvinde og hendes sorg, så tårerne begynder at glimte i øjenkrogen. Myten og den folkelige fortælling viser sig at danne bund og grund i menneskelivet, og en pilgrimsrejse får himlen selv til at åbne sig. "Efter rosinen" er en eksistentiel fortælling fortalt med sans for hverdagens og drømmens realitet.

Prisen uddeles på Vejle Bibliotek fredag den 24. September kl. 15.

Med venlig hilsen

Joan Høeg og Else Zakarias

Bibliotekarer

Vejle Bibliotekerne

Willy Sørensens Plads 1, 7100 Vejle

2 kommentarer: