onsdag den 10. maj 2017

Statsministerpoesi

Jeg har ikke bare til morgenens avis anmeldt TV2-journalist Knud Brix' på ingen måde kunstnerisk sensationelle debutdigtsamling Natfolden, jeg har også udtalt mig til en eller anden anden avis (Randers Amtsavis viste det sig) og til Slotsholmen på P1 og optrådt på slap line apropos bogen i en viral FB-video med WA's Christiansborg-reporter Hans Mortensen - poesi får sjældent lov til at være interessant for poesiens skyld.

Statsminister Lars Løkke, der MÅSKE (NOK) er blandt de medvirkende i bogen, har som svar selv skrevet et stykke poesi, som faktisk ikke er helt ueffent og absolut på højde med Brix som små-surrealistisk bedst, endda med konkretistisk krølle på halen:


Tillykke . Tillykke med digtsamlingen og tak for daglig inspiration.

2 kommentarer:

 1. - link til radioudsendelsen:

  http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/slotsholmen-18

  SvarSlet
 2. En anmelders dom

  11. maj 2017 Vejle Amts Folkeblad

  Hvordan læser en erfaren lyrikanmelder den politiske journalists debutdigte?

  Lars Bukdahl, lyrikanmelder på Weekendavisen: -" Natfold" af Knud Brix er ikke en nem bog for en anmelder. Al opmærksomheden og historien bagved gør læsningen mærkelig og stresset. Digtene henviser hele tiden til den her anekdotiske, skandalemæssige ting fra den politiske verden. Hvis man er helt inde i den verden, kan man gennemskue det hele -ved jeg efter at have talt med en af avisens politiske journalister -men for mig er det en lukket kode.

  Og så er det altså bare ikke særligt spændende.

  -Der er hele tiden den samme gennemgående person, der ser den politiske verden som korrumperet, og det er den sikkert også. Det er en original idé, jeg har aldrig læst noget lignende, men udførslen halter. Det er mere landsbyoriginalen, end det er det vildt udfoldede og storslåede geni.

  -Bogen har såmænd kvalitet til, at den kunne være udkommet, hvis det ikke var en politisk journalist, der skriver om dansk politik, men den ville ingen opmærksomhed have fået.

  Selv om han af og til får gang i et vrængende, barokt billedsprog, en sort humor, det sker bare for sjældent, og resten er bare observationer.

  Og så bliver man lidt irriteret på journalist-jeget, der vil udstille det korrumperede samtidig med, at han selv er en del af det."

  SvarSlet