fredag den 21. september 2012

Statusblues

For tre uger siden fik jeg en mail fra Thomas Hvid Kromann, jeg ikke svarede på:

Kære Lars, jeg skal sammen med Martin Glaz Serup skrive om den litterære blog i DK ifm. Standarts jubilæumsnummer. Din blog er linket til din papirbaserede kritikerpraksis, men fungerer også som supplement, hvilket er interessant. Ifm. Anne-Marie Mais bog om steder i litteraturen, var du lidt efter hende, fordi hun ikke aflæste antallet af besøgende korrekt og dermed marginaliserede bloggen. Ifm. vores artikel kunne det være interessant, hvis vi kunne få adgang til dine besøgstal på bloggen, dvs. "previous 30 days" og "previous 12 months". Det kunne være interessant at se hvilke svingninger der er. Og så kunne vi sammenligne med tilsvarende data på Kornkammeret. Det vil kræve at du går ind og tjekker historikken på din blog (hvilket jo er nemt nok) og så PDF'er disse tal til os? Det kunne være interessant også at have et statistisk perspektiv på artiklen. Lad os høre fra dig (deadline er om et par uger, så ...) Bedste hilsener Thomas

og i tirsdags mailer Martin mig - noget mere stram i mælet:

Kære Lars, Thomas Hvid Kromann og jeg skriver en artikel om litterære blogs til Standart - må vi ikke i den fiorbindelse sprøge til Blogdahls besøgstal? Hvor mange kigger egentlig forbi i snit om dagen/ugen/måneden???? Bedste hilsner fra Martin og THomas

Og nu svarer jeg omsider, omend nødtvungent, og jeg svarer, at jeg ikke har svaret, fordi jeg lige præcis de sidste fire uger, pga. VILDE force majeurer, har været utypisk inaktiv - mange dage kun en enkelt blogpost og decideret INGEN blogposter, hvilket gør mere ondt på mig end på jer, kære bloglæsere - og besøgstal hænger nu engang snævert sammen med skriveflid, rimeligt nok. Lige før bloggen gik ned i omdrejninger, havde jeg rimeligt fast et dagligt besøgtsal på 1000+ (op til 1300) og i forsommeren var månedstallet oppe på over 29.000 (nåede vist ikke 30.000). OG UNDSKYLD MIN UFORBEHOLDNE GLÆDE OVER DENNE PLATTE KVANTITATIVE POULARITET; MEN FOR FANDEN JEG HAR UDGIVET DEN ENE DIGTSAMLING EFTER DEN ANDEN; DER HAR SOLGT 123 EKSEMPLARER, I AM ENTITLED! Men sådan her ser tallene ud denne fredag 21. september klokken 10 (efter jeg i går og i dag (ikke kun af den grund!) har været en SMULE flittig):

Sidevisninger i dag 189
Sidevisninger i går 741
Sidevisninger den seneste måned 23.190
Samlet oversigt over sidevisninger 568.245

Tilfredse, Thomas og Martin? For det er jeg ikke!

5 kommentarer:

  1. Kære Lars,

    Når nu du ikke gider at svare på vores mails, er det jo fedt vi følger din blog ;-) - artiklen er færdig og afleveret og udkommer i næste nummer af Standart (Den litterære blog, hedder den sigende...); vi har ikke rigtigt behandlet besøgstal så indgående - ikke mindst fordi det er en (for os) relativ uigennemskuelig sag, hvordan og hvorledes og fx er sidevisninger jo ikke det samme som reelle besøgende, da den samme besøgende godt kan se flere sider - og besøgende er ikke det samme som unikke besøgende osv osv - - - Standart er et temanummer om de sidste 25 års danske litteratur(scener); så bloggen hører med.

    KH Martin (& Thomas)

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Martin

      Godt at I alligevel ikke havde brug for at vide det I spurgte om! Og besøgstallene er vel ikke mere uigennemskuelige end de er en INDIKATOR for hvor mange der læser med, og det reelle tal for hvor mange individer der 1 eller flere gange har læst den blog den dag er nok en god smule lavere end det registrerede tal (på den anden side, hvis man publicerer flere gange om dagen kvalificerer 1 person gentagne besøg sig vel som nye læsninger (af ny tekst nemlig)?) ligesom det reelle antal af WA-læsere er en hele del højere end oplagstallet.

      kh Lars

      Slet
    2. men okay, jeg forstå sgu heller rigtig forskellen på side- og site-besøg, som opgjort på Martins blog (min status tæller side-besøg, hvilket jeg fortolket som site-besøg, og det har jeg nok gjort fejl i?):


      VISITS

      Total 381,593
      Average Per Day 223
      Average Visit Length 4:59
      Last Hour 11
      Today 171
      This Week 1,562

      PAGE VIEWS

      Total 633,919
      Average Per Day 363
      Average Per Visit 1.6
      Last Hour 16
      Today 301
      This Week 2,544

      Slet
  2. "Desværre har Lars for nylig fået egen vaskemaskine. Det er et stort tab for hans meget ofte læseværdige blog."

    ph olesen

    (Møntvaskeribesøgsblogposteffekten bør ikke undervurderes.)

    SvarSlet
  3. Iøvrigt kan folk følge end blog ved at læse den i diverse readers osv osv; og så klikker de sig ikke engang ind på siden - det er vel også derfor at én af måderne at annoncere på nettet på tæller reelle clicks (på banneret fx) og ikke blot 'læsere'. It's a jungle!

    SvarSlet