torsdag den 23. april 2020

Sensationelt billede af døbefonten i Vireda Domkirke

Jeg skrev i min anmeldelse af Eske K. Mathiesens nye, allerfineste digtsamling Omveje i sidste uge:

"I dette det første digt i Eske K. Mathiesens nye, forfinet flaksende digtsamling med den sigende titel Omveje er nyhederne, markeret med en lille sværm af udråbstegn og kulminerende med tre på stribe midtvejs, for det første solens dansante lyseffekt på en døbefond og for det andet lyden af svaler ved aftentid:
  ”Vireda! Godda og velkommen” Det er sen dag igen. Lyset har slikket sig/ hen over gulvet og rammer døbefonten./ Udenfor løber høns og plukker/ korn af de lange skygger. Indenfor/ Her Nu Granitfuglene I En Dans./ Og mage til dans!!! Englen rødmer./ Gulvene drøner. Malingen skaller./ Der springer gnister af evigheden/ og de vises sten. Og bagefter er/ det aften! Hør svalerne!”
  Digtets første begejstrede ord, ”Vireda!”, lyder som et lydord af egen tilvirkning, men en googlesøgning afslører, at det er en henvisning til Vireda Kirke, situeret nær Aneby (ikke mindre godt og Mathiesensk navn) i Sverige. Det er ikke muligt på Google-billederne at få øje på døbefonten, men det er jo heller ikke nødvendigt, når Mathiesen animerer den så medrivende."

En sød læser har sendt mig et link til et billede af altertavlen, HER ER DET:

Bild: 9113706 (9113706.jpg). Motiv: helhet. Foto: Lennart Karlsson

Ingen kommentarer:

Send en kommentar