mandag den 27. november 2017

JEG HEPPER PÅ EN ENGELMed stolthed proklamerer jeg: Min kæreste Cecilie Lind er nomineret til Krabbesholm Højskole og Jyllands-Posten litteraturpris SCHADEPRISEN for hendes roman Til en engels forsvar  og "hendes tilhørende virke som debattør" med denne motivering:

"Tilegnet dem, der kæntrer
Forfatter Cecilie Lind er indstillet for romanen "Til en engels forsvar" og hendes tilhørende virke som debattør.
I romanen "Til en Engels Forsvar" går en engel først i krig og får dernæst til opgave at drage omsorg for en pige, som den imidlertid forelsker sig i. Englen forvises og stilles til sidst for retten, hvor Gud griber ind. Pigen og englen er spejlinger af hinanden, en skrøbeligt uforsonlig dobbeltfigur med en legesyg selvopholdelsesdrift.
Bogen er en stærkt iscenesat, hyperæstetisk tekst og en ambitiøs fremstilling af begrebet "det gurlesque": En blanding af "girl" (pige) og "burlesque". I Danmark har det "gurlesque" eller mest været at finde i billedkunsten.
Linds tone er vrængende, sødladen og sårbart autoritær. Samtidig tegner Lind med stort mod billedet af en patetisk-kvindelig figur, et underskuds-individ, der normalt er tabubelagt.
Linds pige/ engel er ikke en moder eller anden omsorgsgiver, men en, der selv har behov for omsorg - en omsorg, der ikke eksisterer.
På den måde giver Lind indirekte stemme til dem, der falder igennem, og viser os flere måder, hvorpå man kan være til stede i verden.
Romanen kan læses i sammenhæng med Linds debatindlæg i dagbladene (f. eks. ' Dette er det tredje forår, jeg kæntrer', der fortæller om det psykisk sårbare menneskes outsiderposition i samfundet) og hendes poetiske "stream of consciousness"-fabuleringer på de sociale medier.
Med sin idiosynkratiske, anti-psykologiske, særegne og mediebevidste skrift rejser hun ikke bare vigtige politiske diskussioner om køn og samfund, men kommer også med sit helt eget bud på, hvad en roman kan være, skrevet med en kompromisløs stemme, der konstant er ved at krakelere."

De øvrige nominerede, hvoraf jeg skandaløst nok kun rigtigt kender (dele af) Vibrio, er: Rolf Nowotny og Glenn Christian for Vibrio + Jonas Georg Christensen, Kristian Sæderup og Mathias Sæderup for tidsskriftet Form og erfaring + Dea Antonsen og Ida Bencke for deres projekt Labratoriet for æstetik og økologi + Søren Andreasen for bogen Towards a lightness of mind and matter

 Værker og priser mødes og sød musik opstår i hjertet (og kasseapparatet)!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar