fredag den 9. juni 2017

Hvor er skildpadderne? DE ER HER!

I WA Bøger i dag oplister jeg Jørgen Leths 10 VIGTIGSTE tekster og skriver om, nej, ANMELDER hans nye eminente bog, Men jeg er her jo, der udkommer på 80 års fødselsdagen, som - hvilket meget utjekket IKKE fremgik af avisen - først er på onsdag (2 dage efter min faster!)! Jeg henviser flere gange, blandet andet i overskriften, til den nye bogs reportager om skildpadder (som også var et vigtigt element i hans seneste Spørge Jørgen-udsendelser), men når ikke frem til at citere fra dem, det retter jeg op på her:

"November
  Skildpadderne er stadig i deres betondam. Nogle større end andre. Svært at gøre sig klog på hierarkiet og spillereglerne. En af dem er opsøgende og urolig, mere end jeg før har set. Søger hen mod kanten og gitteret. Hovedet op over vandet, afpatruljerer hele kanten i den ene side. Hvad søger den? Jeg har fulgt skildpaddebefolkningen gennem et par år. Jeg vil gerne forstå, hvad deres lv går ud på. Man kan ikke blive venner med dem. De er ufølsomme overfor både mundtlige henvendelser og fysisk nærhed. Jeg henvender mig ofte til dem med lyde og ord og laver tegn til dem. Det preller alt sammen af på deres skjolde og deres indkapslede hoveder. De vil ikke noget. De er der bare. Hemmelighedsfulde."
Billedresultat for Men jeg er jo her

1 kommentar:

  1. Lars! Du må lige forstå: Der er for forskellige slags skildpadder, vandskildpadder og landskildpadder! Landskildpadder er meget sociale dyr og kan godt knytte kontakt med andre- både hinanden og med os mennesker! Hver gang mine se mig, kommer de futtende med åben mund, for at få mere føde- gulerod eller salat! De kan skam godt profilere sig! Kom selv og se! (Og sig det til Jørgen også!!)

    SvarSlet