mandag den 5. juni 2017

Havelågegave

Ny bog af Jens Blendstrup & Lars Gundersen! En lille hård pjosker denne gang med et dejligt hyper-straight, edder-elementært koncept:

HAVELÅGEBOGEN!

Lars G har taget billeder af karakterfulde og -løse havelåger (nogle gange, vistnok, i selskab med Jens), Jens har skrevet tekster til de billeder om de (FIKTIVE) personer, der bor bag havelågerne.

Det er alt andet lige korte og helt korte og ekstremt korte tekster, som forbasket blæret demonstrerer, hvor sylespidst ømt og skraldrende morsomt, Jens i en håndevending rammer plet og syrer bort, ikke mindst når det gælder trængte tosomheder (og eksede ensomheder for den sags skyld) - i en slags autonome lyn-allegorier, individualiseret (og duoliseret) symbolisme: folk er er allegorier og symboler på deres specifikke selver! 

Her 5 billedløse tekster i sekvens:

"HER BOEDE Sigrid C. Bertelsen. I 30 år var hun aktiv i den samme svømmehal. Svømmevinger var hendes speciale. Våde pomfritter var hendes svaghed. Mænd, der flød ovenpå, var hendes mareridt. Aldrig havde hun fred.

HER BOEDE Boomerang-Dorte. Hun kom altid tilbage. Lige meget hvor dum han var.

HER BOEDE en grovsmed. Han arbejdede på en understrøm af eder og forbandelser. Til sidst sugede de konen ned. det bandede han også ad. DU KAN DA FOR FANDEN BARE PASSE PÅ, BIRTE!

HER BOEDE der en molboøsters. Han var fåmælt og tillukket som få. Han befandt sig for det meste i sin sofa, hvor han udregnede lukkemekanismer for glatte samtaler. Han deltog ikke i Hjemmeværnet og købte aldrig ind i Field's. Han åbnede sig til jul, men kun for at aflevere sine ekstremt enkle gaver bestående af saltholdigt Briolegetøj. Til gengæld blev han 507 år.

HER BOEDE deltidsvandmand Vilhelm Madsen. I perioder svømmede han udad, for så at vende med strømmen. Han lå tit i havnestrømmen. Han lå tit i havnebassiner med tusindvis af artsfæller og skilte sig kun ud på grund af matroshuen. Til hverdag holdt han flippermaskiner ved lige. Men det var for ferierne, han åndede. Han giftede sig med en kvinde, som var brandmand. Det skal have været et meget harmonisk ægteskab. I hvert fald var der tråde langt op i Jylland."

Billedresultat for havelågebogen

. som LCD Soundsystem synger i min radio lige nu: WEAR YOUR MAKE-UP LIKE A MAN! Det gælder også havelåger!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar