torsdag den 29. juni 2017

Et ordspils historie 2001-2017

2001
(24. december, Politiken, Ole Rasmussen og Gorm Vølver)

Julequiz: ATS

"40. I hvilken butik føler Gyrithe Snørkelmose sig konstant chikaneret af indvandrere? 
41. Hvad er den nye betegnelse for Statsmysteriet, efter at Anders Fjogh Rasmussen har overtaget det? 
42. Hvad hedder pensionisternes befrielsesbevægelse?
(...)
KVIZZ-SVAR FRA ATS
40. I 'Kop & Kande' på Nærumvænge Torv. 41. Hulemandens Værksted. 42. Isseflokken"

2002
(3. april, Politiken)

Hulemandens hyldest
"Man er ikke rigtig noget, før man er gjort til grin i ATS. Ofrene står i kø for at sige tak. En af favoritterne er statsminister Anders Fogh Rasmussen, der hyldede de nuværende skribenter, Ole Rasmussen og Gorm Vølver, ved ATS' 70-års jubilæum 11. marts. Vi bringer talen i dens fulde ordlyd.
(...)
Jeg skylder ATS en meget stor tak for den ubetalelige reklame, som redaktionen har givet en bestemt bog, der blev udgivet i 1993. Der har undervejs været lidt usikkerhed om titlen på bogen 'Fra socialstat til politistat'. Eller 'Fra en minimal statsmand'. Eller 'En minimal statsmands erindringer'. Der har mildest talt været lidt uklarhed. Men ikke et ondt ord om det. ATS' interesse for bogen var med til at sikre, at den i valgkampen i ordets egentlige forstand blev revet væk. ATS har med tæt opmærksomhed og dybdeborende journalistik fulgt min vej til statsmysteriet - nu også kaldet 'Hulemandens værksted'. Allerede tidligt afviste ATS, at jeg skulle være styret af spindoktorer.

2002
(20. april , Politiken, At Tænke Sig)

"OFFICIELT
Hulemandens Værksted (tidl. Statsmysteriet) meddeler, at minimalstatsminister Anders Fjogh Rasmussen har udstyret sin presserådgiver med en bil, så han bedre kan køre rundt med pressen. Ved samme lejlighed er presserådgiveren blevet forfremmet til hjulspindoktor."

2017
(12. februar 2017, Politiken, debatindlæg af Noa Reddington)

Stormløbet mod Finansministeriet er i gang. Jeg håber bureaukraterne holder skansen

"Der er grund til at have respekt for Finansministeriet og konsortier. Ikke desto mindre er dydens vogtere under et pres, jeg ikke mindes at have set i nyere tid. Det hænger selvfølgeligt sammen med, at ufejlbarligheden har fået et hak i hornbrillen. Det er ikke så sejt at regne konsekvenserne af dagpengereformen sådan cirka 1.000 procent forkert. Eller for den sags skyld tavst se på, at Danmarks Statistik skyder væksten i dansk økonomi 42 milliarder kroner ved siden af. Eller i småtingsafdelingen, som da man forrige år ikke helt havde styr på boligydelsen til pensionister.
Det kostede DF en tur i vridemaskinen. Men pyt nu med det. Alle lærer af deres fejl. Selv Finansministeriet. Der er altid travlt i hulemandens værksted." 

2017 
(9. jun, Weekendavisen, overskrift på interview med Anders Fogh Rasmussen om genudgivelsen af Fra socialstat til minimalstat ved Hans Mortensen)

I hulemandens værksted 

2017
( 28. juni, Berlingske, overskrift på kronik om genudgivelsen af Fra socialstat til minimalstat ved Asger Aamund)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar