søndag den 5. februar 2017

Den perfekte karakteristik røbet

Jeg klagede i er blogpost nedenfor over, at Politikens Mikkel Frantzen havde den perfekte karakteristik af en bog , jeg også skule anmelde, men røbede hverken bog eller karakteristik, fordi ingen af vore anmeldelser havde været i avisen, det har de nu.

Bogen er Morten Holm Andersen debut, romanen Hesteskamferingerne 2004, der er udkommet på GYLDENDAL!

Karakteristikken er: Slagterkoner og bagerenker uden humor (og talent ville jeg tilføje) - eller med Mikkels egne ord i 2 hjerter-anmeldelsen:

"Romanen ' Hesteskamferingerne 2004' af debutanten Morten Holm Andersen minder en del, i hvert fald hvad angår tema og hovedperson, om Jens Blendstrups seneste roman, ' Slagterkoner og bagerenker'. Minus humoren.
Det er næsten en umulig tanke og er det af en grund.
Men ligesom Blendstrups bog handler ' Hesteskamferingerne 2004' om en mand, Svend, der bor i provinsen, er ved at være oppe i årene, mister sin kone, begynder helt sørgeligt og sølle at kigge på andre damer, mister sit arbejde, har en hund (der dør), og som går i hundene. I sig selv en helt almindelig historie, der alt efter en given forfatters forgodtbefindende og evne kan gøres tragisk, komisk, realistisk, grotesk etc. Eller bare lidt ligegyldig som her."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar