mandag den 20. juni 2016

Vivian opløser Selskabet

BIOFABEL ISF AUTOFABEL

Christina Hesselholdts første post-Camilla-bog (men ingen siger, der ikke kan komme flere senere, VEL? - det er ikke som om, hun er død, Camilla, tværtimod, hun er senest set for søren gravid JO!) er sensationelt nok netop blevet annonceret af Rosinante som septemberudgivelse, og hold op, hvor ser det BLITZENDE forjættende ud:

Christina Hesselholdt
Vivian
Med stor indlevelse, humor og sproglig finfølelse skriver Christina Hesselholdt sig i romanform ind i
en af vor tids mest gådefulde kunstnerskikkelser: den amerikanske gadefotograf Vivian Maier (1926-2009), hvis
unikke fotografiske livsværk kun ved et tilfælde nåede offentligheden efter hendes død.
Udstyret med sit elskede Rolleiflex betragter Vivian den verden, der omgiver hende – almindelige mennesker på gaden, øjeblikke af leg, bevægelse, spejlinger – men lever ellers en stilfærdig tilværelse som en kærlig, kontant og
til tider ondsindet barnepige for forskellige velbjærgede
familier i Chicago og New York. Da familien, hun bor hos, en dag tilfældigt kommer ind på hendes værelse, der ellers altid er omhyggeligt aflåst, opdager de til deres forbløffelse, at værelset er fyldt med aviser fra gulv til loft, med smalle gange imellem. Og med kasser og kufferter med tusindvis af film og negativer.
Vivian er en fortælling om en enspænder, en excentriker og en samler af Guds nåde.Selvportræt af Vivian

1 kommentar:

 1. Denne lover også at være for vild:

  Vibeke Grønfeldt

  Endnu ikke

  Endnu ikke er portræt af forfatteren Elvine Brink, fortalt gennem hendes viltre dagbogsoptegnelser fra et langt liv. Mennesker mødes, lever og dør.
  Elvine bor i et lille samfund og er en gudsbenådet outsider. Hun har hverken økonomi, netværk eller forbrug. Hun er distræt, depressiv og tænker dagligt på døden.
  Men hun har sproget i sin magt og en fantastisk energi. Hun er usentimental, observant og kan være berusende kontant. Gennem Elvines optegnelser aftegnes den afmægtige outsiders kraftfulde hudfletning af konsumsamfundets bobler af falskhed.
  Med Elvine Brink har Vibeke Grønfeldt skabt en af sine mest markante romanfigurer – fuldt på højde med Agate Holm fra Mindet, Indretningen og Livliner

  SvarSlet